Zal de energierekening in 2019 lager uitvallen dan voorspeld?

08-08-2019 (15:00) - Economisch

Er is veel te doen rondom de energierekening na de afgelopen verkiezingen. De rekeningen worden naar verwachting elk jaar hoger en dit heeft vooral te maken met het verduurzamen van de energie. Het is duidelijk dat huishoudens in 2019 meer voor energie gaan betalen.
 
Dit komt voor veel mensen hard aan, helemaal nadat de btw ook al is gestegen. Het Centraal Bureau voor Statistiek heeft gezegd dat de gemiddelde jaarlijkse energierekening per huishouden in 2019 uitkomt op circa 2100 euro. Dit is bijna 350 euro meer dan een jaar geleden bij hetzelfde verbruik. De hogere energiebelasting is hiervoor de vervelende oorzaak. Maar hoe zit dit nu allemaal in elkaar en hoe kun je toch nog geld besparen op  het energie verbruik? In dit artikel zal worden uitgelegd hoe jij geld kunt besparen op energie.
 

Besparen

Als eerste kan een flinke hoeveelheid energie bespaard worden door huishoudelijke apparaten ‘s nachts uit het stopcontact te halen. Je kunt dan denken aan televisies, radio’s en opladers van telefoons. Als je dit zorgvuldig doet bespaar je al snel 100 euro per jaar. Als je op vakantie gaat kun je ook veel besparen door de koelkast en vriezer uit te zetten. Des te groter het gezin, des te meer winst er te behalen valt. Dit geldt overigens ook voor douchen. Lang en warm douchen kost veel energie.
 

Duurzaamheid

Tegenwoordig zijn er veel duurzame mogelijkheden waarmee je zelf energie kunt opwekken. Een van die voorbeelden is het gebruik van zonnepanelen. Deze zijn in de aanschaf relatief kostbaar, maar na 6 tot 8 jaar kun je dit al hebben terugverdiend. Op de lange termijn kan dit je dus veel geld schelen, helemaal als de energierekeningen steeds hoger worden. Door isolatie kun je ook veel energie besparen. Wanneer jouw huis goed geïsoleerd is, zul je veel minder gebruik hoeven te maken van de verwarming. In de winter blijft de warmte veel beter in huis. In de zomer is dit precies andersom, het huis zal koeler blijven waardoor je minder ventilatoren hoeft te gebruiken.
 

Overstappen

Wanneer je overstapt naar bijvoorbeeld de goedkoopste energieleverancier kun je ook geld besparen. Als allereerst zul je verschillende leveranciers moeten vergelijken, wanneer je dit gedaan hebt kun je eventueel overstappen. De leveranciers geven vaak hoge kortingen aan nieuwe klanten.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing