Verkoop SodaStream bruiswatertoestellen flink gestegen

06-08-2019 (10:03) - Economisch

Het gaat goed met SodaStream in Nederland. De wereldwijde marktleider om thuis bruiswater te maken verkocht het eerste half jaar van 2019 2,5 keer zoveel bruiswatertoestellen als vorig jaar in ons land.

In de eerste zes maanden van 2019 werden 136 procent méér bruiswatertoestellen verkocht dan vorig jaar. Maar ook de verkoop van andere producten uit het SodaStream-assortiment groeide ten opzichte van vorig jaar: herbruikbare flessen +112 procent, SodaStream-smaken +218 procent en koolzuurcilinders +222 procent.

Johan Schepers, General Manager van SodaStream Benelux: ‘Mede dankzij burgerinitiatieven als Mei Plasticvrij, acties zoals World Cleanup Day en de nieuwsberichten in de media worden steeds meer mensen zich bewust van het probleem van bruiswater en andere koolzuurhoudende dranken verpakt in plastic wegwerpflessen. Daar bieden we met SodaStream een duurzaam antwoord op: één herbruikbare SodaStream-fles vervangt duizenden plastic wegwerpflessen. En die boodschap slaat meer en meer aan, met name ook in Nederland, zo blijkt uit onze cijfers.’
 

Nieuwe CEO

SodaStream heeft per 1 september van dit jaar ook een nieuwe CEO. Eyal Shohat (45) neemt de functie van CEO bij SodaStream International over van Daniel Birnbaum. Birnbaum wordt voorzitter van het bedrijf dat hij 12 jaar lang met succes geleid heeft.
 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing