Op=Op vraagt faillissement aan

25-03-2019 (15:07) - Economisch

De aandeelhouders van Op = Op Voordeelshop hebben bij de rechtbank Noord-Nederland het faillissement aangevraagd voor hun retail keten van ruim 130 eigen winkels en webshop in Nederland.


De verwachting is dat het faillissement dinsdag 26 maart wordt uitgesproken waarna de winkels tot nader order open zullen blijven. De tien franchise-winkels blijven buiten de faillissementsaanvraag.
 
In de afgelopen maanden hebben de aandeelhouders/directie en management met adviseurs de mogelijkheden verkend om de toekomst van Op = Op Voordeelshop in de huidige structuur veilig te stellen. Ook Op = Op Voordeelshop heeft te maken met uitdagende marktomstandigheden die voortdurende aanpassing van de winkelformule en de bedrijfsvoering vragen. Daarvoor zijn duidelijke plannen gemaakt. Nog in maart 2018 overschreed Op = Op Voordeelshop de grens van 150 winkels.  
 
Gebaseerd op hun geloof in het businessconcept van Op = Op Voordeelshop en gesteund door bankfaciliteiten hebben de aandeelhouders in de afgelopen twee jaar extra financiële middelen ter beschikking gesteld. Dit is onvoldoende gebleken om de onderneming door deze periode te kunnen leiden. Aandeelhouders en adviseurs zien mogelijkheden om de organisatie in afgeslankte vorm voort te zetten, maar kunnen dat vooralsnog niet realiseren.

Bureaus

Media

Marketing