Nederlanders verwachten geen invloed van Brexit op portemonnee

12-03-2019 (09:19) - Economisch

Nederlanders verwachten dat de Brexit de Nederlandse en Europese economie zullen raken. Toch vermoeden ze dat de gevolgen hiervan niet merkbaar zijn in de eigen portemonnee, blijkt uit onderzoek van Team Vier


Vanavond stemmen de Britse parlementariërs over de plannen. Het is de laatste kans voor de Britten om eruit te komen met de Europese Unie (EU). Lukt dat niet, dan is het aftellen tot de Brexit en stapt het Verenigd Koninkrijk eind van deze maand nog uit de EU. 


Toch maakt slechts één op de tien Nederlanders zich zorgen over de invloed van Brexit op de eigen portemonnee. Ten opzichte van 2012 staan de meeste Nederlanders bovendien positiever tegenover de financiële situatie. Destijds verkeerde de EU in zwaar weer door de Europese staatsschuldencrisis, iets wat in de ogen van de ondervraagden meer invloed had. 


negatief consumentenvertrouwen


Desondanks hebben Nederlanders nu niet per se veel vertrouwen in de economie. Slechts een kleine meerderheid zegt dit in meer of mindere te hebben. Het CBS rapporteerde recent ook al dat het consumentenvertrouwen voor het eerst in vier jaar negatief is. 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing