MyLocalShop biedt lokale ondernemers tijdens coronacrisis gratis online winkel platform

MyLocalShop biedt lokale ondernemers tijdens coronacrisis gratis online winkel platform

23-03-2020 (13:38) - Economisch

Lokale winkels en restaurants hebben met behulp van MyLocalShop per direct een gratis online winkelplatform gedurende de coronacrisis. Volgende maand met een oplossing komen is voor veel bedrijven te laat. Er is nu lokaal een grote behoefte aan online promotie en bestel mogelijkheden.
 
Lokale Winkeliers en ondernemers kunnen met behulp van MyLocalShop direct in hun dorp of stad een lokaal online winkelplatform lanceren, zonder extra kosten of moeilijke installaties. Dat is hard nodig tijdens deze bizare tijd waarin het winkelend publiek vrijwel is verdwenen uit het straatbeeld. "Wij helpen juist in deze rare tijden graag de fysieke winkelstraat", vertelt Wilco Muntjewerf founder van MyLocalShop.
 

Winkeliers met de rug tegen de muur

 
In amper een week tijd is het hele MKB en winkellandschap drastisch verandert. Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Van de ene op de andere dag worden winkeliers voor de keuze gesteld helemaal te sluiten of de schade nog wat te beperken door toch open te blijven. Ondertussen moeten ze wel rekening houden met de adviezen van het RIVM. Het is stil op straat en de omzet is gekelderd.
 

Online klanten

 
De webwinkels hebben het ondertussen wel druk. Consumenten zoeken hun toevlucht bij de webwinkels die de aankopen thuis afleveren. Door de drukte lopen levertijden wel hard op. Sommige producten zijn online niet eens meer leverbaar, terwijl ze mogelijk wel bij de lokale winkelier voorradig zijn. De consument is daar echter vaak niet van op de hoogte.
 

Vraag en aanbod beter aansluiten

 
Daarom is MyLocalShop ontwikkeld. Een online platform voor zowel de winkelier als de consument. Op MLS kan de ondernemer van zich laten horen. Hij of zij kan laten zien wat er nog te koop is en laten weten dat dit ook thuisbezorgd kan worden. Vanwege de coronacrisis stelt MyLocalShop het platform nu gratis open voor elke winkelier. Het platform draait al een jaar lokaal in Noord Holland noord, maar stelt dit nu open voor heel Nederland. "Juist nu in deze crisis is het belangrijk dat de consument lokaal bedient wordt en dat diezelfde consument hiermee zijn lokale ondernemers weer steunt is toch fantastisch", stelt Muntjewerf. Ook restaurants die nu inzetten op maaltijden bezorgen en leveranciers die normaal alleen aan de horeca leveren zijn welkom op het platform. Ook zij worden zwaar getroffen maar zijn creatief en proberen toch de consument te bedienen.
 

Hoe werkt het?

 
MyLocalShop reageert op waar de gebruiker zich bevind mobiel, of achter zijn laptop en zal dan de ondernemers en aanbiedingen in jouw regio tonen. Dit kan worden verfijnd door te zoeken naar een specifieke categorie. Een product of dienst is dus heel gericht te vinden. Ook de menukaarten van lokale restaurants of de folders van de lokale supermarkten zijn allemaal online in te zien.
MyLocalShop is geen webwinkel. We zijn het uithangbord en verbinden lokale consumenten en ondernemers tijdens deze zware periode vertelt Wilco Muntjewerf, founder van het concept. Zijn motto: Samen staan we sterk! 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing