LiveChat Service neemt Duitse activiteiten Finnchat over

03-04-2019 (09:47) - Economisch

Per 2 april is Finnchat GmbH overgenomen door het Rotterdamse bedrijf LiveChat Service. De ambitie van LiveChat Service om haar diensten ook in Duitsland breed in de markt te krijgt daarmee verder vorm.
 
 
Finnchat GmbH is de Duitse vestiging van het Finse Finnchat OY, welke sinds 2014 ook vanuit Berlijn actief is met livechat diensten. Voor LiveChat Service, die reeds een kantoor in Düsseldorf heeft, betekent de overname een directe uitbreiding van haar netwerk en klantengroep, waardoor een goede basis ontstaat voor verdere uitbreiding.
 

Veel potentie

LiveChat Service ziet veel potentie in de Duitse markt. Ondanks de aanwezigheid van grote eCommerce spelers, zijn nieuwe digitale toepassingen als livechat, chatbots en artificial intelligence nog minder bekend dan in Nederland. Nick Blom (CEO LiveChat Service): “Veel aanbieders van livechat richten zich vooral op klantenservice. Maar livechat is juist een ideale manier om de conversie op websites te verhogen. Die verkoopgerichte strategie is, net als bij LiveChat Service, ook altijd het uitgangspunt geweest bij Finnchat GmbH, waardoor het voor ons de ideale overnamekandidaat is.”
 

Meer producten

Naast het leveren van livechat bemanning, zal LiveChat Service ook in Duitsland de eigen software merken Knowler en Cobrowser in de markt zetten, evenals haar recent gelanceerde Screen Share oplossing. Nick Blom vertelt verder: “Naast onze diensten en software producten zal ook ons marketingbureau LCS Agency de stap maken naar de Duitse markt en zich ook daar richten op data driven marketing, waarmee ons aanbod compleet is.”
 

Door de overname verhuizen de activiteiten vanuit Düsseldorf naar Berlijn en zal het huidige kantoor van Finnchat GmbH als hoofdkwartier gaan fungeren. Tegelijkertijd zal de bedrijfsnaam worden aangepast naar LiveChat Service GmbH.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing