Kwart werkenden wil meer vakantiedagen voor collega’s met kinderen

Kwart werkenden wil meer vakantiedagen voor collega’s met kinderen

04-02-2020 (12:23) - Economisch

Ruim een kwart van de werkende Nederlanders (27 procent) vindt dat werknemers met kinderen meer vakantiedagen moeten krijgen dan hun kinderloze collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van Brunei onder 1650 sollicitanten van 18 jaar of ouder.
 
Opvallend is dat een derde van de werkende mannen voorstander is van meer vakantiedagen voor  werknemers met kinderen, terwijl dit percentage onder hun vrouwelijke collega’s slechts 23 procent is. Uit het onderzoek blijkt ook dat meer dan een derde van de ondervraagden graag een gedeelte van zijn of haar loon afstaat om meer vakantiedagen te kopen. 
 

Altijd online

Uit het onderzoek blijkt verder dat 38 procent van de ondervraagden geregeld buiten werktijd en in het weekend werk gerelateerde werkzaamheden uitvoert. Patricia Koten, Corporate HR Consultant bij Brunel licht toe: ’Medewerkers kunnen tegenwoordig altijd en overal online zijn. Dat kan voor veel onrust zorgen, omdat het werk op deze manier nooit stopt. Het helpt als werkgevers duidelijke afspraken maken over werken buiten kantooruren en werknemers beter hun grenzen aangeven.”
 
Dat het maken van duidelijke afspraken een goed idee is, blijkt ook uit de bereidheid van respondenten om werk gerelateerde activiteiten in hun vrije tijd uit te voeren. Op de vraag in hoeverre ze bereid zijn om buiten werktijd een telefoontje van hun baas of leidinggevende op te nemen, geeft maar liefst 32 procent aan altijd bereid te zijn om zo’n telefoontje te beantwoorden en is 31 procent bereid om mail die buiten werktijd binnen komt te reageren.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing