Jumbodiset Group neemt Britse speelgoedfabrikant over

18-07-2019 (15:12) - Economisch

Jumbodiset Group, Europese puzzel- en spellenonderneming met hoofdkantoren in Zaandam en Barcelona maakt de overname bekend van de Britse speelgoedfabrikant James Galt & Co Ltd, met het hoofdkantoor in Manchester (UK). 

Het partnership brengt twee van de meest gerespecteerde en gerenommeerde namen uit de speelgoedindustrie samen. In de nieuwe structuur neemt John McDonnell de UK-tak van de activiteiten op zich, met daarin de bekende Britse merken James Galt en Jumbo. Zowel Jumbo Games Ltd (UK) (voorheen Falcon Games) als James Galt hebben sterke Britse wortels. Galt combineert zijn brede spellen- en speelgoedportfolio met merken die in UK aan de top staan, zoals Wasgij en Falcon. 

Het partnership luidt voor beide ondernemingen een uitdagend nieuw hoofdstuk in. Galt heeft al vanaf 1836 naam opgebouwd met een populair portfolio van speelgoed voor kinderen van 0-10 jaar in elk stadium van hun ontwikkeling. De gecombineerde schaal van hun activiteiten bij alle kernfuncties levert een uitgebreid en prominent productportfolio op.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing