Arcis koopt PostNL-dochter Spotta

Arcis koopt PostNL-dochter Spotta

06-02-2020 (09:14) - Economisch

Beheermaatschappij Arcis en PostNL hebben vandaag bekendgemaakt dat er een koopovereenkomst is getekend voor de overname van PostNL-dochter Spotta door Arcis, een consortium dat bestaat uit 3 partijen met ruime ervaring in de printwereld: Beheermaatschappij Em. de Jong, Print Nerds (Print.com) en Shatho Beheer. De transactie, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, wordt naar verwachting voor eind februari 2020 afgerond.


Stijn de Jong, directeur van Em. de Jong: “De activiteiten van Spotta sluiten goed aan bij de visie en groeiambities van Arcis. Adverteerders ervaren nog steeds de kracht van folders in hun klantcommunicatie. Binnen Arcis kan Spotta zich verder ontwikkelen in de foldermarkt. Omgekeerd kan Arcis door de overname zijn aanbod voor klanten vernieuwen en de klantketen efficiënter inrichten. Deze stap volgt na een uitgebreide verkenning van alternatieven en gesprekken in de markt.”

Gezonde partij

PostNL ziet in Arcis een financieel gezonde partij voor Spotta om gezamenlijk verder te werken aan een duurzame folderverspreiding. Resi Becker, directeur Mail NL van PostNL: “De verkoop stelt PostNL in staat focus aan te brengen in zijn activiteiten en zich verder te ontwikkelen tot dé logistieke dienstverlener voor post en e-commerce. Spotta op zijn beurt kan door de verkoop zijn strategie met de vereiste investeringen uitvoeren. Met de verkoop van Spotta aan Arcis ontstaat een sterke combinatie in de foldermarkt, die perspectief voor de toekomst kan bieden aan de medewerkers van Spotta.”


Zelfstandig bedrijfsonderdeel

De verkoop betreft een aandelentransactie. Dat betekent dat Arcis de aandelen van Spotta in zijn geheel overneemt. De relatie met medewerkers en de contracten en verplichtingen blijven dus gewoon in stand binnen Spotta. Deze week vond de ondertekening van de verkoopovereenkomst plaats. Op korte termijn vindt de daadwerkelijke overdracht van eigendom van aandelen plaats. Het streven is om de verkoop voor het einde van februari af te ronden. Spotta gaat als zelfstandig bedrijfsonderdeel over van PostNL naar Arcis. Het merk Spotta blijft dan ook bestaan.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing