Amac verdubbelt winst

Amac verdubbelt winst

12-08-2020 (11:43) - Economisch

De omzet van Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, steeg afgelopen boekjaar met ruim 17 procent naar 183 miljoen euro. De EBITDA (operationele winst) steeg met 92 procent naar 4,8 miljoen euro. De stijging is voor een belangrijk deel te danken aan succesvolle productlanceringen als de iPhone 11, de Apple Watch series 5 en de AirPods.

Amac zag in het gebroken boekjaar dat van april 2019 tot en met maart 2020 liep de winst na belastingen stijgen tot 1,4 miljoen euro. De onderneming van Ed Bindels ondervond tot nu toe geen negatieve financiële impact van de Corona-crisis. Bindels: “Omdat de Apple Stores enkele maanden dicht waren, zagen we juist een extra toeloop. We konden onze 50 winkels, uiteraard wel met aangepaste hygiënemaatregelen, gewoon openhouden. Sterker nog: we hebben in coronatijd een nieuw filiaal geopend, aan de Neude in Utrecht.”
 
De verkoop van Apple-computers steeg licht en blijft verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet. Productgroepen als de Apple Watch en de iPhone groeiden met tientallen procenten.
 
De omzet via de 50 winkels die Amac verspreid over Nederland heeft steeg met 13 procent. Aanvoerder waren de flagshipstores op de Lijnbaan in Rotterdam en de in december 2018 geopende winkel in The Wall in Utrecht. Deze winkel behoort tot de grootste door Apple gecertificeerde winkels ter wereld. Zowel de omzet via de online kanalen als via Amac Pro (zakelijke markt) steeg met 30 procent. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing