Tiger-film No coração do mundo en drie andere IFFR-films dertig dagen beschikbaar op MUBI

04-02-2019 (09:27) - Creatie

International Film Festival Rotterdam (IFFR) werkt samen met streamingdienst MUBI om vier IFFR-films te tonen op MUBI.com. No coração do mundo van Gabriel Martins en Maurílio Martins, die in de Tiger Competition op IFFR 2019 in wereldpremière ging, is vanaf 2 februari exclusief te zien voor MUBI-abonnees in de Benelux. Obayashi Nobuhiko’s Hanagatami, Fabrizio Ferraro’s Les Unwanted de Europa en Leandro Listorti’s La película infinita – alle drie films van de editie 2018 van IFFR – zijn beschikbaar voor een wereldwijd publiek.


Efe Çakarel, oprichter en CEO van MUBI: “We zijn verheugd om vier IFFR-films te presenteren op ons platform: drie juweeltjes uit editie 2018 en de gloednieuwe Tiger Competition-film No coração do mundo. Dit is een vruchtbare samenwerking met een van de vooruitstrevendste filmfestivals ter wereld en een goede manier om ons aanbod te verrijken met nieuwe festivaltitels.”


Marjan van der Haar, zakelijk directeur IFFR: “IFFR wil kwaliteitsfilms naar een zo groot mogelijk publiek brengen en met dit doel voor ogen zijn we altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen om filmmakers te ondersteunen bij distributie. Daarom hebben we in onze samenwerking met MUBI niet alleen No coração do mundo gezamenlijk geselecteerd, maar ook drie bijzondere films van de festivaleditie van vorig jaar. Op deze manier werkt IFFR als bemiddelaar tussen filmmakers en publiek.”


buurtfilm

Filmmaker Gabriel Martins hield ook een Masterclass als onderdeel van IFFR’s themaprogramma Soul in the Eye, dat een nieuwe, energieke golf van Afro-Braziliaanse cinema belichtte. In dit programma waren nog drie andere films van Filmes de Plástico te zien, het productiehuis dat Gabriel Martins en Maurílio Martins (geen broers) samen met André Novais Oliveira en Thiago Macêdo Correia oprichtten. Gabriel Martins: “Onze films tonen de Braziliaanse mensen en wijken die je anders nooit op het grote scherm ziet. No coração do mundo zou je dus kunnen omschrijven als een buurtfilm: we hebben geprobeerd om de verhalen van de inwoners van Contagem op een authentieke en liefdevolle manier te vertellen. Het is geweldig nieuws dat de film nu op MUBI te zien is.”