TheaterThuis.nl van start

TheaterThuis.nl van start

31-08-2020 (13:14) - Creatie

‘Altijd en overal op de eerste rang én steun de cultuur.’ Dat is de slogan van TheaterThuis.nl dat vandaag haar digitale deuren opent met een mix mini-voorstellingen: cabaret, toneel én muziektheater. Op dit nieuwe online platform worden komend jaar honderden nieuwe voorstellingen gepresenteerd. TheaterThuis.nl biedt artiesten niet alleen een podium, maar ook inkomsten, want zo’n 50% van de opbrengsten gaat naar de artiesten.
 
De ambitie is om uit te groeien tot het Netflix van het Nederlandse theater, met unieke content, speciaal voor dit platform opgenomen. Naast voorstellingen van een kwartier zijn op TheaterThuis.nl ook backstage-repo’s en andere korte programma’s te zien, waaraan Harm Edens, Gijs Scholten van Aschat, Frits Sissing, Bert Kuizenga en Peter Heerschop meewerken.
 
Een groot aantal acteurs en artiesten werkt mee, variërend van Karin Bloemen en Gijs Scholten van Aschat tot Robert-Jan Stips, Viggo Waas, Kiki Schippers, Renée van Wegberg, Cor Bakker & Fay Claassen, Melody Klaver & Fabian Jansen, Tony Neef, Pieter Jouke, Jennie Lena, Paul de Munnik tot Peter Heerschop.