Streets of the World onthult 250 meter lange foto op werkterrein Zuidasdok

04-03-2019 (13:32) - Creatie

Vanaf donderdag 7 maart is de Streets of the World foto-expositie van de Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs op een wel heel bijzondere locatie te bezichtigen: de bouwschuttingen van het werkterrein van Zuidasdok in het hart van Zuidas in Amsterdam.
 
Swolfs slaat hiervoor de handen ineen met projectorganisatie Zuidasdok, Hello Zuidas en bouwcombinatie ZuidPlus. Het is de eerste keer dat Streets of the World alle 195 foto’s uit alle landen ter wereld naast elkaar exposeert, die dankzij de doorlopende horizon allemaal met elkaar verbonden zijn. 
 

Streets of the World foto-expositie

De Streets of the World foto-expositie, met als thema Wereldburgerschap, heeft een lengte van 250 meter en is te bezoeken op de Arnold Schönberglaan aan het Gustav Mahlerplein op de Zuidas. Fotograaf Jeroen Swolfs fotografeerde tijdens zijn 7 jaar durende wereldreis het straatleven anno nu in vrijwel alle hoofdsteden ter wereld. In zijn werk legt hij de nadruk op wat ons verbindt als mens en hoe veel we, ondanks al onze verschillen, wereldwijd op elkaar lijken. Zijn missie is om de mensheid dichter bij elkaar te brengen. Bezoekers van de expositie bewonderen 195 foto’s uit 195 landen die een bijzonder en hedendaags inkijkje geven in allerlei verschillende culturen.
 

Streets of the World Tour

Jeroen Swolfs heeft verregaande plannen met zijn levenswerk Streets of the World. Streets of de World Zuidas is de tweede officiële stop in de Streets of the World Tour, waarmee hij teruggaat naar alle landen ter wereld om zijn foto’s en verbindende boodschap terug te brengen naar de mensen. Na de officiële lancering van de World Tour op 20 januari 2019 in Dubai en de opening op 7 maart in het hart van Zuidas, is het werk van Swolfs vanaf 2 mei 2019 ook te zien op Canary Wharf in Londen. Het is overigens niet de eerste keer dat de expositie in Nederland te bezoeken is. Eerder waren de foto’s al te zien als pop-up exposities in een verlaten parkeergarage in de Bijlmer, de Nieuwe Kerk in Amsterdam en in zijn eigen Streets of the World Photo Museum op UNESCO-werelderfgoed het Hembrugterrein in Zaandam.
 
 

Streets of the World Zuidas Set Up from Streets of the World on Vimeo.