Stichting Kunstweek brengt Top 100 verzamelaars uit

02-01-2019 (11:45) - Creatie

Net als elk jaar heeft Stichting Kunstweek weer de Top 100 samengesteld met de belangrijkste levende Nederlandse kunstenaars. Zij hebben gemiddeld honderden werken in het bezit van minimaal 750.000 euro. De totale waarde van de collecties van de Top 100 bedraagt meer dan 500 miljoen.


De meeste verzamelaars in de Top 100 zijn ondernemers, juristen en medici, maar ook de namen van cratief (en ondernemer) Erik Kessels, grafisch vormgever en galeriehouder Christian Ouwens, en ex Wegener topman Jan Houwert prijken op deze lijst. 


Ook dit jaar is zolgens Stichting Kunstwerk veel onderzoek aan de samenstelling van de top 100 vooraf gegaan. De vele contacten hebben vaak gedetailleerde informatie over de verzamelingen opgeleverd, die om meerdere redenen niet is vermeld. De namen van de verzamelaars zijn slechts aangevuld met de huidige of voormalige professies van de verzamelaars en een signatuur van hun verzamelingen. Verreweg het merendeel van de verzamelaars heeft de vermeldingen volgens Kunstwerrk geconfirmeerd.