Pieter Ceizer ontwerpt limited edition hardloopschoen voor Mizuno

Pieter Ceizer ontwerpt limited edition hardloopschoen voor Mizuno

04-09-2020 (12:18) - Creatie

De Nederlandse kunstenaar Pieter Ceizer heeft een limited edition hardloopschoen ontworpen voor Mizuno. Het Japanse sportmerk is sponsor van de TCS Amsterdam Marathon en nodigt ieder jaar een artiest uit om een special editition hardloopschoen voor het evenement te ontwerpen.
 
De Wave Skyrise is een ode aan de TCS Amsterdam Marathon die dit jaar vanwege COVID-19 helaas niet door kan gaan. Doel van de samenwerking van Mizuno en Ceizer is om hardlopers te motiveren te blijven trainen zodat ze de volgende editie weer topfit aan de start staan.
 

Vondelpark en grachten

Ceizer licht zijn ontwerp als volgt toe: ‘De kleuren vertegenwoordigen het Vondelpark, de grachten en de zomertijd in Amsterdam. De blauwachtige, groene tinten symboliseren de natuur, het park en de groene grachten. Het geel en oranje staat voor zonneschijn en de overgang van zomer naar herfst, wanneer alles wat groen is oranje en geel wordt. Je waardeert de veranderingen in de natuur en hoe vredig de stad Amsterdam wordt.’

Ceizer ontwierp naast de Wave Skyrise ook de Sky Medal (sportstijl). Beiden zijn in een limited edition uitgebracht en te koop bij geselecteerde retailers wereldwijd.