Nieuwe designroute in Amsterdam: GLUE

20-05-2020 (11:43) - Creatie

Met ‘GLUE amsterdam connected by design’ heeft de stad weer een driedaagse designroute voor Amsterdamse ontwerpers, architecten, merken, showrooms, galeries, academies, en andere creatieven. Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september 2020 lijmt GLUE letterlijk partijen uit de bloeiende Amsterdamse designscene aan elkaar.
 
Deelnemers op verschillende locaties in het ontwerpveld openen hun deuren voor collega’s en designliefhebbers – van startende en gerenommeerde ontwerpers tot kennisinstituten en van merkenshowrooms tot het Stedelijk Museum Amsterdam. GLUE is een initiatief van Janine de Jong, Guus van Maarschalkerweerd en David Heldt die met de nieuwe designroute de sector beter wil verbinden en vindbaar maken.
 
‘We misten al jaren de verbinding tussen de partijen in de creatieve sector, tussen de bruisende creatieve scene en de verschillende locaties in de stad. We komen mooie inspirerende plekken tegen waarvan we ons afvragen waarom we ze nog niet kenden’, zegt medeoprichter David Heldt. ‘GLUE brengt de soms verborgen designparels die de stad draagt voor het voetlicht en rijgt alle designkralen aan elkaar.’
 
De designroute komt tegemoet aan de sector die letterlijk kan laten zien wat het in huis heeft, en aan het designminnende publiek dat behoefte heeft aan creativiteit en inspiratie. In de ‘anderhalvemetersamenleving’ waarin we voorlopig nog zullen moeten leven is GLUE, met een breed over de stad uitgewaaierde designroute, het ideale event in Coronatijd.

beeld
Jory Swart HempLight Cubes