Embassy of Dutch Creativity reist door Europa

Embassy of Dutch Creativity reist door Europa

05-08-2020 (10:24) - Creatie

Volgende week zaterdag vertrekt de Embassy of Dutch Creativity On Tour. De mobiele versie van de Embassy doet verschillende Europese hotspots aan, te beginnen in Hamburg. De tour begint in Amsterdam en zal uiteindelijk eindigen in Brussel.
 
In samenwerking met organisaties ter plekke, worden in de steden diverse meet-ups opgezet met partijen die geïnteresseerd zijn in Nederlandse creativiteit.
 

Alternatief programma Cannes

Normaal gesproken verzamelt de internationale creatieve industrie zich ieder jaar in juni in Cannes voor het Cannes Lions International Festival of Creativity. Ook de Embassy of Dutch Creativity heeft daar een prominente plek aan de boulevard. Helaas ging Cannes Lions dit jaar niet door en heeft de Embassy of Dutch Creativity de campertour in het leven geroepen. Met een gepimpte camper zal het team vanaf 15 augustus door Europa reizen. Ook tijdens de tour blijft het doel van de Embassy of Dutch Creativity overeind: de Nederlandse creatieve industrie verbinden met internationale partners, talent en media, alsook Nederlandse creativiteit vieren met de internationale doelgroep. Daarnaast blijft het doel Nederland op de kaart te zetten als dé creatieve hotspot.
 
Kyra Roest, founding mother van de Embassy of Dutch Creativity: “Het is eigenlijk heel simpel. Nu men niet naar de Embassy of Dutch Creativity kon komen, komt de Embassy naar hen toe!”
 
De Embassy camper is van 15 augustus tot 15 oktober onderweg en zal maar liefst 31 steden aandoen. Zo staan steden als Hamburg, Kopenhagen, Berlijn, Milaan en Zürich op de planning. Uiteraard hangt het schema samen met de geldende regels in dat land en het reisadvies vanuit Nederland.
 
De Embassy of Dutch Creativity On Tour is te volgen via de sociale media kanalen van de Embassy of Dutch Creativity en via dutchiesontour.com en is mede mogelijk gemaakt door onder meer Creative Holland, DuPho, VEA en KPN.