De L'Europe Amsterdam vormt nieuwe creatieve ontmoetingsplek

02-09-2020 (11:01) - Creatie

De vernieuwde vleugel van hotel De L'Europe Amsterdam - 't Huys - opent haar deuren voor creatieve ondernemers en merken door ruimtes aan te bieden als atelier, residentie of inspirerende werksuite.
 
Het hotel wil 't Huys verder ontwikkelen tot 'creatieve hub', een plan dat in een stroomversnelling raakte in de afgelopen periode. Het concept is bedacht door De L'Europe en creatief bureau D/DOCK en wordt creatief ondersteund door ontwerpstudio Nicemakers. Toekomstige bewoners kunnen de ruimtes maken tot een vertaling van hun merk of creatieve expertise. Hiermee wordt 't Huys een levendige ontmoetingsplek waar ondernemers elkaar inspireren en waar kruisbestuivingen ontstaan. Dit voegt waarde toe aan de gastbeleving binnen De L'Europe Amsterdam.


Artist in Residence

Onderdeel van 't Huys is het 'Artist in Residence'-programma, dat getalenteerde kunstenaars kosteloos aanbiedt om te wonen en te werken in het hotel. De eerste kunstenaar die zijn intrede doet - van begin september tot eind november - is de jonge Franse schilder De Rrusie (1993). De Rrusie maakt naam met zijn grote intuïtieve en poëtische schilderijen geïnspireerd op de lucht. De tentoonstelling van zijn werk opent eind 2020 in De L'Europe.
 
Dax en Joyce Roll van Nicemakers hebben inmiddels hun intrek genomen in 't Huys als 'Designers in Residence'. Later deze maand volgt D/Dock-team als 'Creators in Residence'.
 
De L'Europe voert momenteel gesprekken met verschillende personen en bedrijven uit het luxe-segment en de creatieve industrie. Het hotel maakt 't Huys zo tot een platform voor het mooiste dat deze werelden te bieden hebben. Het iconische hotel opent hiermee haar deuren voor een nieuwe doelgroep en laat zien dat De L'Europe kunst, cultuur en ambacht in de stad omarmt.
 
De residenties van 't Huys zullen in het weekend beschikbaar gesteld worden als 'Signature Suites' waardoor ook gasten er kunnen verblijven.