BNO publicatie Dude Magazine maakt plaats voor Dd, Dutch designers Magazine

08-07-2020 (08:30) - Creatie

Na zes jaar maakt het tijdschrift Dude Magazine plaats voor een nieuwe reeks BNO-publicaties, waarvan Dd, Dutch designers Magazine de eerste is. Onder het motto RESET verkent het nieuwe tijdschrift de nieuwe realiteit.
 
De nieuwe uitgave verschijnt op zaterdag 11 juli. Later dit jaar volgt de tweede nieuwe BNO-publicatie: Dd, Dutch designers Yearbook met een terugblik op het afgelopen jaar en aandacht voor gelauwerde ontwerpers en nieuwe talenten.
 
BNO-directeur Madeleine van Lennep over het verdwijnen van Dude: "Het was tijd voor een ander blad, in een ander samenspel met wat de BNO online allemaal brengt. Hoofdredacteur Freek Kroesbergen en studio de Ronners hebben die ambitie fantastisch weten te vertalen."
 

RESET

De eerste uitgave belicht onder veel meer de wereld van Overtreders W, Vincent de Boer, Thom Bindels, Amanda Pinatih, Ex Interiors, Anouk Beckers, Studio Lennarts & De Bruijn, DOGMA en Ward Goes. Het blad linkt telkens naar verwante content op www.bno.nl, waardoor wisselwerking ontstaat tussen deze media. Na de zomer volgt een live event naar aanleiding van het magazine in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam.
 
Freek Kroesbergen: "De afgelopen periode hebben we, versneld door de coronacrisis, gewerkt aan nog betere manieren om onze kennis en verhalen uit te serveren, online en via onze nieuwe publicaties. Ons einddoel? Een multimediaal platform voor discussie en inspiratie, met content voor én door designprofessionals. Als eerste verkennen we dit jaar in onze twee publicaties en online onder het motto RESET de rol van designers binnen de nieuwe toekomst."
 
Dd, Dutch designers Magazine wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Bovendien is het tijdschrift verkrijgbaar in een select aantal boek- en museumwinkels. Niet-leden kunnen het magazine voor € 15,- (excl. verzendkosten) bestellen via info@bno.nl zolang de voorraad strekt.