Wat zou jij doen?

24-04-2019 (09:40) - Campagnes

Niemand vlucht vrijwillig. Met die boodschap wil VluchtelingenWerk Nederland laten zien dat vluchten geen keuze is, maar dat omstandigheden je vaak dwingen om te vertrekken. De campagne, die 25 april van start gaat, en waarbij aangrijpende verhalen van vluchtelingen centraal staan, heeft als doel te zorgen voor meer begrip en draagvlak in de samenleving.


Daarnaast moet meer begrip rond de Europese verkiezingen leiden tot vluchteling-vriendelijk stemmen. De verhalen zijn te lezen op de website van VluchtelingenWerk en ook als podcast te beluisteren. Verder worden er abri’s op NS-stations ingezet is er op tv een korte en een langere (Socutera) spot te zien.  


Bijzondere samenwerking

In de spots vertellen vijf vluchtelingen openhartig over het moment dat ze móésten vluchten en over de tocht naar Nederland. Dat achter de camera ook mensen met een vluchtelingachtergrond stonden, zorgde voor een bijzondere samenwerking. Van make-up artist en geluidsman tot assistent-regisseur: een groot gedeelte van de filmcrew bestond uit mensen met een vluchtelingachtergrond. We werkten samen met The Buddy Film Project, een startloket en podium voor gevluchte professionele filmmakers en creatieven. Deze dynamiek zorgde voor emotionele momenten, herkenning én prachtige beelden.
 

Europese verkiezingen

Ook rond de Europese parlementsverkiezingen op 23 mei laat Vluchtelingenwerk van zich horen. Mensen kunnen vanaf 6 mei de Verkiezingswijzer raadplegen op vluchtelingenwerk.nl en in een oogopslag zien welke politieke partijen een vluchtelingvriendelijk partijprogramma hebben. Je krijgt hiermee geen stemadvies, maar kunt wel zien op welke partijen je het beste kunt stemmen als je vluchtelingbescherming belangrijk vindt.