Triodos Bank roept met tientallen korte ‘tegengifjes’ op tot échte keuzes

20-12-2018 (14:47) - Campagnes

De oude economie heeft haar houdbaarheidsdatum bereikt, en de problemen stapelen zich op. Daarom roept Triodos Bank met een veelvoud aan videos, gifjes en stories consumenten, politici en bedrijven op tot het maken van echte keuzes. De campagne is gemaakt door bureau Dawn, al bijna 10 jaar het bureau van Triodos Bank.
 

Door middel van korte punchy formats zal de duurzame bank de komende tijd opvallend aanwezig zijn: reclameblokken worden gehackt met series korte films, timelines worden gevuld met eigenwijze GIFs en ook in outdoor komen de iconische metaforen terug. Allemaal laten ze op geheel eigen wijze zien dat het huidig systeem onhoudbaar is en dat we gewoontes moeten doorbreken om een verschil te maken. Tijd voor echte keuzes.
 

Trendbreuk

David Snellenberg: "Deze campagne is een trendbreuk met de vorige campagnes waarin we uitvoerig en verdiepend op thema’s ingingen. Deze campagne is gemaakt voor een breder publiek dat cross-mediale campagnes sneller decodeert. We lanceren de tegengifjes op alle kanalen en in alle formaten om overal te proberen de inertie te doorbreken. Uiteraard met de typische Triodos Bank afdronk; we dringen geen keuzes op, maar laten die bij ons nogal kritische publiek. Dat is ook in het verleden een succesformule geweest om de groei van de bank te realiseren.”

 
Maud Pinckers , hoofd marketing Triodos Bank Nederland: "Wij geloven dat de wereld en de economie pas echt gaan veranderen als er radicale keuzes gemaakt worden. Die keuzes moet je niet opdringen maar aanmoedigen, en dat proberen we als Triodos Bank altijd te doen, en zeker met de nieuwe campagne. Het bewustzijn begint er te komen, nu is het tijd om daad bij veelbelovende woorden te voegen.”
 

Credits

Concept & Strategie: Dawn
Creatie & Productie: Rogier van der Zwaag X Javier Jaén X Dawn Productions
Postproductie: Ambassadors
Sounddesign: Soundcircus
Muziek: M-Ost Audio Post
 

Triodos Echte Keuzes - Key Visual - moving from Dawn Amsterdam on Vimeo.