SamenGezond

19-10-2020 (11:33) - Campagnes

Gezond leven. Dat voelt voor velen nog steeds lastig, moeilijk, duur of saai. Niet als het aan SamenGezond ligt. Het grootste gezondheidsprogramma van Nederland biedt voor iedereen in Nederland allerlei handige tips waarmee een gezond leven verrassend toegankelijk wordt. Hiermee is een gezond leven niet alleen weggelegd voor de health freaks onder ons, maar ook bereikbaar voor mensen die aan hun gezondheid willen werken maar hierbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
 
Waar in 2019 het vinden van de balans tussen gezond en ongezond nog het hoofdthema was, neemt SamenGezond in een vervolgcampagne verschillende vooroordelen van gezond leven weg, door te laten zien dat gezond & gemakkelijk, gezond & voordelig, gezond & lekker, gezond & gezellig prima samengaan.
Roorda Reclamebureau ontwikkelde een serie radio- en tv-commercials, online display en social video’s waarin SamenGezond mensen helpt om een gezonde leefstijl te starten en het ook vol te houden. De campagne is gestart in oktober met het thema gezond & makkelijk en wisselt tot en met het einde van het jaar met andere relevante thema’s.
 

Over SamenGezond

SamenGezond is het grootste gezondheidsprogramma van Nederland en biedt gebruikers een steuntje in de rug bij een gezonde leefstijl. Het heeft op dit moment ruim 405.000 deelnemers. De inhoud wordt ontwikkeld en gecheckt door onafhankelijke experts. Er wordt samengewerkt met onder meer het Kenniscentrum Sport en Bewegen, TNO, De Hartstichting en de Rijksuniversiteit Groningen.
 
45.000 tot 50.000 deelnemers maken maandelijks gebruik van de app. Deze biedt een online coach die helpt gezonde keuzes leuker en makkelijker te maken. Met Weekdoelen van SamenGezond worden deelnemers in kleine stapjes uitgedaagd om gezond gedrag te starten en vol te houden door de inzet van beloningen.
SamenGezond biedt alle Nederlanders hulp op het gebied van beweging, stoppen met roken, voeding, ontspanning en slaap. Het programma is ontwikkeld op initiatief van Menzis. SamenGezond kan door iedereen gratis gebruikt worden, daarvoor hoeft een deelnemer zich niet bij Menzis te verzekeren.
 

Credits

Opdrachtgever: Menzis
Bureau: Roorda Reclamebureau
Creatie: Joris Bellemakers, Barry Bol en Joeri Jansen


 

SamenGezond - Gezond & Gezellig from Roorda Reclamebureau on Vimeo.

SamenGezond - Gezond & Makkelijk from Roorda Reclamebureau on Vimeo.

SamenGezond - Gezond & Lekker from Roorda Reclamebureau on Vimeo.