IJtje voor een karweitje

18-07-2019 (15:49) - Campagnes

Brouwerij 't IJ zet bezoekers van het Vondelpark aan tot opruimen: één volle vuilniszak is één drankje in Proeflokaal 't Blauwe Theehuis. 
 
Zwerfafval is al jaren groot probleem in het Vondelpark, daarom wil het 't Blauwe Theehuis, het nieuwe proeflokaal van Brouwerij 't IJ, zijn steentje bijdragen aan een schoner Vondelpark. De hele zomer lang worden er speciale afvalzakken uitgedeeld waarmee bezoekers het park kunnen opruimen. 
 
Deze vuilniszakken kun je ophalen en inleveren bij een speciaal punt bij Proeflokaal 't Blauwe Theehuis, maar op zonnige dagen worden er door heel het park zakken uitgedeeld met de Afvalbakfiets: een speciale bakfiets waar volle zakken meteen weer kunnen worden ingeleverd. En voor wat hoort wat natuurlijk: een volle vuilniszak ruil je in voor een colaatje, appelsapje of een goed glas IJ-bier.
 

Zwerfafval aanpakken 

Freelance duo Glenn en Boudewijn bedacht de activatie in opdracht van Brouwerij 't IJ. De Brouwerij zocht naar een een sympathieke manier om hun nieuwe proeflokaal te promoten. 
 
Boudewijn Bosman: "Iedereen die weleens in het Vondelpark is geweest heeft zich geërgerd aan al dat zwerfafval dat we met z'n allen achterlaten. Het voelde daarom superlogisch om dit probleem aan te pakken, en met een lekker IJ-biertje in 't verschiet krijg je mensen wel aan het opruimen."
 
IJtje voor Karweitje gaat vandaag van start en loopt de hele zomer lang. 
 

Credits 

 
Concept:          Glenn & Boudewijn 
 
Video
Productiemaatschappij: New Amsterdam Film Company
Regisseur: David Eilander
Producer: Laura Hannewijk
Director of Photography: Gabor Deak
Editor: Daan Adèr
Grading:         Ruben Labree
Voice Over: Abel van Gijlswijk
Muziek: The Spinshots - Line of life
 
Afvalbakfiets & inleverpunt
Productie: Schaalwerk
Ontwerp: Falco Webbink