HEMA introduceert weercampagne via DOOH

HEMA introduceert weercampagne via DOOH

05-08-2020 (10:30) - Campagnes

Deze zomer introduceert HEMA in samenwerking met marketingbureau Merkle Nederland en creatief bureau Disxt een op het weer gebaseerde campagne via Digital Out of Home. Deze data gedreven campagne is een nieuwe stap in de verdere personalisatie van de campagnes van HEMA.
 
De juiste uiting bij het juiste weer
Op digitale schermen rondom verschillende HEMA-filialen wordt, op basis van zogenaamde weertriggers, de juiste uiting getoond aan het winkelend publiek. Zo worden, als de zon schijnt en het boven de 20 graden is, zomerse producten getoond, zoals zonnebrand en zwembaden. Als het regent worden uitingen met paraplu’s en regenlaarzen laten zien, die de voorbijgangers activeert om te schuilen bij HEMA.
 
Kim Olthof, Campagne Marketeer bij HEMA: “Waar onze klanten zijn willen we als HEMA ook zijn, met de informatie die relevant is op dat moment. Daarom personaliseren we via aankoopdata al veel van onze campagnes. De weertrigger is een ideale manier om goed op de klantenbehoefte in te spelen, het geeft een extra dimensie aan onze weercampagne op DOOH. We sluiten zo direct aan bij de behoefte van het winkelend publiek op dat moment.”
 

Dynamisch adverteren via DOOH

Veel digitale schermen zijn volledig aansloten op de programmatic buying platforms. Dit maakt het mogelijk om dynamisch advertentieruimte in te kopen en in te spelen op diverse variabelen, zoals relevantie en actualiteit. Aan de hand van de beschikbare variabelen kan altijd de meest relevante uiting worden getoond, waardoor de impact van de inzet wordt vergroot.

“Programmatic advertising binnen DOOH heeft het mogelijk gemaakt om, net als bij online, relevante triggers in de campagnes te verwerken”, zegt Lars Postmus, Online Marketing Consultant bij Merkle Nederland. “In eerdere campagnes voor HEMA waarbij DOOH is ingezet, is er ingekocht op schermen in de buurt van HEMA-filialen en werd de dichtstbijzijnde HEMA in de creatie getoond. Het toevoegen van weertriggers aan de inkoop en creatie binnen DOOH, naast de filiaallocatie, is een volgende stap om de doelgroep van HEMA op een relevante manier te bereiken.”