Help suïcide voorkomen met online training 113 Zelfmoordpreventie

14-01-2020 (15:22) - Campagnes

Stichting 113 Zelfmoordpreventie heeft een gratis online training ontwikkeld waarmee iedereen kan helpen zelfmoord te voorkomen. Aan de hand van video’s wordt getoond hoe men mogelijke suïcidale gevoelens bij mensen in zijn of haar omgeving kunnen herkennen.
 
De campagne is vooral gericht op mannen van middelbare leeftijd en hun omgeving. Uit recente cijfers blijkt dat binnen deze groep zelfmoord het vaakst voor komt. Het Amsterdamse bureau Popcorn Stories is verantwoordelijk voor de campagne-video’s.
 
Voor Michan Tolman, eigenaar van Popcorn Stories heeft de campagne een persoonlijke achtergrond. Twee jaar geleden verloor hij zijn vader aan zelfdoding. ‘Mijn moeder, mijn twee zussen en ikzelf bleven achter met een miljoen vragen. Na de gebeurtenis besloot ik mij in te zetten in de strijd tegen zelfdoding en mijn steentje bij te dragen om het onderwerp uit de taboesfeer te halen. Ik zocht contact met 113 Zelfmoordpreventie en kreeg de kans mee te denken over de creatieve invulling van deze campagne. Het feit dat ook mijn moeder heeft meegewerkt in één van de video’s maakt dit project erg speciaal voor mij en mijn familie.’