ASN Bank en Selmore roepen Nederlandersop zelf de waterkwaliteit te testen

24-07-2019 (13:15) - Campagnes

Selmore ontwikkelde voor haar klant ASN Bank de activatiecampagne ‘Vang de Watermonsters’. Een oproep aan alle Nederlanders om zelf de waterkwaliteit in de buurt te testen en de biodiversiteit in kaart te brengen. Het onderzoek spitst zich toe op de kleine wateren in de eigen omgeving die normaalgesproken ontbreken in de grote landelijke rapporten. ASN Bank werkt hierbij samen met de stichting Natuur & Milieu.
 
De campagne is gebouwd rond een gratis meetkit. Hierin vind je een beschrijving hoe je relatief eenvoudig de waterkwaliteit kunt testen. Met het bijgesloten reageerbuisje kun je een watermonster nemen zodat je met de lakmoes strips de hoeveelheid nitriet, nitraat en de zuurgraad kunt testen. Ook meet je hoe troebel het water is en onderzoek je hoe het is gesteld met de lokale flora. In de meetkit zit verder een boekje: ‘Gup en de Watermonsters’. De fabelvertelling neemt je mee langs de belangrijkste oorzaken van watervervuiling.
 
Diederick Hillenius: “De Watermonster Meetkit was een eigen initiatief van Selmore dat concreet handelingsperspectief biedt. Dit als vervolg op een dit voorjaar verschenen alarmerend rapport van Natuur & Milieu en ASN Bank over de kwaliteit van het oppervlaktewater in Nederland. We zijn erg blij dat ASN Bank en Natuur & Milieu ons idee zo omarmd hebben. Dit keer komt het bijbehorende fabelverhaal tot leven in social en in de vorm van een fysiek boekje met een linnen rug”.
 
Renée Ras, Marketeer bij ASN Bank: “Naast onze financiële inspanningen voor een duurzame wereld, spelen we in onze campagnes duurzame thema’s op. De campagne van dit jaar focust zich op ‘de nieuwe, schonere wereld’. Het testen van de waterkwaliteit met de Watermonster Meetkit geeft een concreet vervolg aan het PVC-Paardje en brengt het thema letterlijk dicht bij huis.”
 
Via een social en een pr-campagne wordt iedereen opgeroepen om mee te doen. De ingezonden resultaten worden ondersteund door professioneel onderzoek van Natuur & Milieu naar de lokale waterkwaliteit, zodat er gericht en wetenschappelijk verantwoord gewerkt kan worden aan de verbetering ervan.
 
Lees het rapport hier.