UMC Utrecht en One Shoe lanceren ‘Bedden Monitor’ app

08-04-2020 (13:36) - Bureaus

Geen fysieke planning meer op whiteboards, maar een centrale app waar de actuele bezetting van bedden gemonitord wordt en inzichtelijk wordt gemaakt. Het UMC Utrecht en creatief en digitaal bureau One Shoe hebben een webapplicatie ontwikkeld die het proces rondom de plaatsing van COVID-19 patiënten binnen het ziekenhuis overzichtelijk maakt én doorstuurt naar het landelijk coördinatie platform 2TWNTY4.
 
De beschikbaarheid van de bedden wordt bepaald door het aantal fysieke bedden en aantal beschikbare verpleegkundigen. In de app wordt de status van de bezetting realtime door middel van kleurcodes weergeven. Daarnaast is ook de status van de patiënten met betrekking tot COVID-19 te raadplegen in de app: wordt de patiënt verdacht van COVID-19 of is hij of zij positief/negatief getest? Ook het type afdeling en of dat het een cohort betreft wordt in de app weergegeven. Deze gegevens bepalen samen de vervolgstappen die het ziekenhuis kan nemen in de capaciteitsplanning.
 

Implementeerbaar voor alle Nederlandse ziekenhuizen

De Bedden Monitor App is direct implementeerbaar voor alle Nederlandse ziekenhuizen. Bij interesse kan er contact opgenomen worden met job.bilsen@oneshoe.nl 

Media

Marketing

Economisch