Simon Neefjes VEA Legend

17-01-2019 (21:00) - Bureaus

Op 17 januari 2019 was het jaarlijkse VEA Event met onder andere de eerste editie van het RA*W Lagerhuis en het VEA Legend Dinner. De gehele dag vond plaats in de Rode Hoed te Amsterdam en stond in het thema van ‘Future proofing’. Tijdens het VEA Legend Dinner is Simon Neefjes uitgeroepen tot VEA Legend en Roderick Prince tot VEA Next Legend. 
 

De middag werd afgetrapt door David Snellenberg (oprichter DAWN) met een talk over nieuwe manieren van creativiteit, waarna Marijn Roozemond (MassiveMusic) nspireerde met de toekomst van muziek en de rol van voice hierin. Spencer Heijnen (Culture Builders) eindigde het sprekersdeel middels een interactieve sessie met handvatten over hoe men mensen en organisaties kan laten groeien en bloeien.
 

eerste editie van het RA*W Lagerhuis

Na de sprekers was de eerste editie van het RA*W Lagerhuis, waarin 25 jonge talenten het debat aangingen met 25 bureaudirecties. Een stevige discussie over stellingen als ‘Learning on the job is een excuus voor bureaus om niet te hoeven investeren in talentontwikkeling’. Door dit debat is verder inzicht ontstaan in de beweegredenen en argumenten van beide groepen over het onderwerp talentontwikkeling. Het debat werd geleid door Ronald ter Voert.
 

VEA Legend 

De dag werd afgesloten met het traditionele VEA Legend Dinner, waarin de Legend prijs werd uitgereikt aan een vakicoon. Iemand die niet alleen veel voor zijn bureau(s) heeft betekend, maar ook heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van ons vak. Dit jaar nam Simon Neefjes de prijs in handen. Neefjes heeft sinds 2019, na bijna 20 jaar, TBWA verlaten. Neefjes begon in 1999 Neboko, samen met creatieven Diederick Koopal en Cor den Boer. Na drie jaar nam TBWA het bureau al over en werd het TBWA\Neboko. Vanaf 2014 kwam Neefjes in de internationale directie van TBWA. TBWA\Neboko was onder Neefjes' leiding zeer succesvol: Het werd zelfs vier keer uitgeroepen tot Bureau van het Jaar. Neefjes zelf werd in 2012 gekozen tot Reclameman van het Jaar en in 2013 tot Meest Onmisbare Man in Reclame-, Marketing- en Mediabranche. In 2019, dit jaar, nam hij dus de VEA Legend prijs in handen. 
 

Next Legend 

Naast de VEA Legend wordt sinds 2014 een prijs uitgereikt aan jong aanstormend talent. Iemand die gezien zijn of haar performance in de toekomst weleens in de VEA-eregalerij zou kunnen staan. Hiermee wordt de ontwikkeling van jong talent in het vak onderstreept. De prijs werd dit jaar uitgereikt aan Roderick Prince, Social Media Manager bij TBWA en iemand die op jonge leeftijd al veel mensen versteld heeft doen staan. Roderick mag, net als zijn voorgangers, een jaar meedraaien in het VEA bestuur.
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch