KOKORO en Switch Talent Program slaan handen ineen

04-09-2019 (13:24) - Bureaus

Switch geeft jong talent de kans om van de praktijk te proeven door een jaar aan de slag te gaan; 4 keer 3 maanden bij 4 verschillende creative agencies. KOKORO werkt al jaren samen met Switch talenten. En vindt dat Switch het meest ondergewaardeerde talent programma van Nederland is. Tijd voor verandering. Vandaar dat bureau en talent programma nu de handen ineen slaan.
 
Merlijn van Vliet (founder & creative director KOKORO): "De creatieve industrie is zodanig aan verandering onderhevig, dat leren in zoveel mogelijk verschillende praktijksituaties eigenlijk onmisbaar is bij de ontwikkeling van jong talent. Precies daarin biedt Switch een unieke kans waar zowel bureau als talent de vruchten van kunnen plukken. En precies daarom vinden wij het als bureau belangrijk om Switch op alle mogelijke manieren te ondersteunen om verder te groeien."
 

Adnight

Het eerste initiatief dat Switch en KOKORO samen ontplooien is een samenwerking tijdens Adnight op 4 oktober. Dit jaar is er voor het eerst een Talent Route met een selectie van bureaus die speciaal iets bieden voor jong talent. De start van deze route vindt plaats bij KOKORO waar Switch een plek krijgt waar Jong Talent een 'Talent Scan' kan doen om te bepalen welk soort creative agency het beste bij hen past.
 
Stephan Gonnissen (initiatiefnemer Switch): "Switch is toe aan de volgende fase. We willen én kunnen een veel grotere rol spelen bij de aansluiting van jong talent bij de creatieve bureaus en andersom. Switch en KOKORO hebben elkaar gevonden omdat zij op exact dezelfde manier kijken naar veranderende rol van creativiteit bij bureaus. En daarbij we beide niet om conventies te doorbreken of om de grenzen van creativiteit op te rekken."
 
 

Media

Marketing

Economisch