Eerste Creatives for Climate summit komt eraan

29-08-2019 (10:44) - Bureaus

Klimaatactivisten Extinction Rebellion en The Humblebrag roepen de creatieve sector in Nederland om zich in te zetten voor het klimaat. Op 18 september vindt de eerste Creatives for Climate summit plaats bij Patagonia HQ in Amsterdam.
 
De tijd dringt en het vinden van een oplossing voor de klimaatcrisis vereist de inzet van de hele samenleving, inclusief die van de creatieve industrie. Op 18 september organiseert The Humblebrag, bureau voor thought leadership, de Creatives for Climate summit, waarbij de belangrijkste stakeholders binnen de Nederlandse reclame- en marketingindustrie samenkomen om een gezamenlijk actieplan op te stellen.  
 

Extinction Rebellion, Patagonia en Mark Aink

Het gesprek wordt gevoerd door klimaatactivisten Extinction Rebellion, outdoor kledingmerk Patagonia en merkactivist (en vooraanstaande reclameman) Mark Aink. Tijdens dit evenement ligt de focus op de noodsituatie die om het klimaat is ontstaan. Er zal besproken worden hoe de creatieve industrie een bijdrage kan leveren, zodat verdere schade zoveel mogelijk beperkt kan worden. De summit zal worden afgesloten met een gezamenlijke call-to-action die door alle belanghebbenden geïmplementeerd kan worden. Iedereen in de branche kan zich aanmelden voor deze bijeenkomst.
 
Volgens het Carbon Majors Report zijn slechts 100 bedrijven verantwoordelijk voor 71% van de CO2-uitstoot in de wereld. En door de omvang van de crisis zouden merken en bedrijven al snel kunnen denken dat ze weinig impact hebben. Juist hierom is de Creatives for Climate een uitgelezen mogelijkheid voor de creatieve sector om doelbewust deel uit te gaan maken van de oplossing.  Alex Weller, EMEA Directeur Marketing bij Patagonia, zegt hierover: 'Marketeers, creatieven en ontwerpers nemen een unieke plek in. We hebben immers de ideeën en de instrumenten om burgers te mobiliseren ten behoeve van het redden van de planeet. Als professionals is het onze plicht om samen actie te ondernemen en de tijd daarvoor is nu aangebroken.'
 
Lucy von Sturmer, oprichter van The Humblebrag:  "Deze crisis is zo groot dat er een radicale verandering van het systeem nodig is, evenals samenwerking tussen koplopers uit alle sectoren, en dat op een schaal zoals nooit eerder gezien.  Ik begon The Humblebrag met de missie om CEO’s en bestuurders te inspireren om zich in te zetten voor sociale, culturele en milieukwesties en om hen daarbij te ondersteunen. Hoewel ik mij heb toegelegd op het sturen van het bedrijfsleven naar het goede, loop ik tegen grenzen aan. Daarom de noodzaak voor het organiseren van deze summit.  Het is tijd dat de boodschap van Extinction Rebellion gehoord wordt door de creatieve industrie; die immers de kracht en de impact heeft  om mensen te informeren en daarmee de broodnodige veranderingen teweeg te brengen."
 

Creatives for Climate summit
Woensdag 18 september
18.15 - 21.00
Locatiie: Patagonia HQ Amsterdam
 

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch