WhatsAppen met Vincent Siegelaar

02-06-2020 (13:20) - Appen met

Vincent Siegelaar is deze week gestart als client director bij Wefilm. Hiervoor was hij commercieel directeur bij Hearst. Mooi moment om hem even te appen. Het was tijd voor meer creativiteit en inhoud, vertelt Vincent. 'Ik merkte in mijn rollen bij mediabedrijven dat ik steeds verder van de inhoud kwam te staan.'
 
WhatsApp-status: Beschikbaar
 
Goedemorgen Vincent! Ilja hier van FONK
Goedemorgen Ilja!
 
Je eerste dag van een nieuwe baan. Hoe voelt dat?
Ontzettend goed, nu al onwijs veel energie
 
Het is echt nieuw hè. Niet alleen de organisatie, maar ook de inhoud.
Jazeker, er zitten nieuwe elementen in, vooral het ambacht van film maken, maar er zit ook genoeg overlap. Ik denk dat de combi vrij complementair is.
 
Ja het lijkt erop dat je al je expertise kunt aanboren. Wat heb je Wefilm zoals te bieden?
Mijn toegevoegde waarde zit op 3 elementen:
Acquisitie van nieuwe klanten op basis van inhoudelijk sterk verhaal. Verdiepen en verbreden van bestaande relaties en het optimaliseren van media inkoop en distributie. Hierbij wil ik ook nadrukkelijk de samenwerking met andere partijen in de markt opzoeken, denk aan online marketing bureaus, tech partijen, maar ook broadcasters en publishers.
 
Wefilm flink onder de aandacht brengen dus. Ik las ergens dat je vindt dat Wefilm nog te onbekend is.
Dat klopt, inmiddels natuurlijk wel wat bekender, maar nog niet voldoende in de breedte naar mijn idee. Inmiddels een behoorlijke track record met fantastisch werk, daar vestig ik graag wat meer aandacht op :)
 
Je komt uit de mediawereld. Vanwaar deze overstap? Best een grote verandering ook qua inhoud van je werk; van commercieel directeur naar client director.
Ik merkte in mijn rollen bij mediabedrijven dat ik steeds verder van de inhoud kwam te staan, dus samenwerkingen uitbouwen, en steeds meer bezig was met het managen van teruggang. Vaak een proces van reorganiseren etc. Ook spreekt de oprechte boodschap en de aanpak van Wefilm mij erg aan. Erg op de inhoud, maar ook gewoon een relaxte club.
 
Meer inhoud en creativiteit dus.
Precies dat. Ik denk dat Wefilm het tijdsgewricht goed aanvoelt en dat is precies ook hoe ik nu invulling wil geven aan mijn professionele leven.
 
Echt tijd voor iets anders. Ook om jezelf weer lekker uit te dagen?
Ook dat, voor mij zijn veel zaken op gebied van het maken van film nieuw, ik krijg dus een goede spoedcursus craftmanship :)
 
Dat lijkt me heel leuk! Dus zelf ook de straat op met de camera? 
Haha, nou daar heb ik wel wat meer training voor nodig.
 
Misschien ook nog een klein rolletje in een commercial om mee te maken hoe dat is 
Als figurant graag:)
 
Wel ben ik van mening dat film nog steeds de beste manier is om impact te creeeren, digitaal dan wel analoog. Film raakt je in je hart en zet aan tot handelen. In deze tijd broodnodig..
Ja film is zeker een powerful tool.
 
Nog even terug naar je nieuwe functie. Wat ga je nu als eerste doen?
Ik wil zo snel mogelijk het gesprek aangaan met onze relaties. Wat speelt er en waar kunnen wij helpen met doelstelling succesvol in te vullen. En welke partners kunnen we hiervoor oplijnen. Ons kantoor is geheel Covid proof en het Vondelpark en terras staan ook tot onze beschikking. Dus veel kopjes koffie de komende tijd, ik word hier al de barista genoemd

Dat klinkt goed! Mooie locatie dus, nieuwe uitdaging, veel creativiteit. Klinkt als een mooi nieuw avontuur dat je aangaat.
Dat vind ik dus ook :) ik heb er oprecht veel zin in.
 
Ik wens je heel veel succes en plezier Vincent!
Dank je Ilja en dank voor het prettige gesprek!
En misschien kom ik eens langs om je cappucino te proeven 
The bar is open!!