Agenda


The Common In

Event

The Common In

ma 8 april 2019 - Het Nieuwe Instituut voor één dag in The Common Inn: een vrijplaats voor makers en denkers. Allerlei creatievelingen presenteren daarbij wat zij doen in een programma van onder meer tentoongesteld werk, performances en talks die gezamenlijk het begrip 'talent' onderzoeken.

Het Nieuwe Instituut voor één dag in The Common Inn: een vrijplaats voor makers en denkers. Allerlei creatievelingen presenteren daarbij wat zij doen in een programma van onder meer tentoongesteld werk, performances en talks die gezamenlijk het begrip 'talent' onderzoeken.


Individuen en collectieven uit de verschillende ontwerpdisciplines worden uitgenodigd om tot en met 12 maart 2019 een project of idee in te sturen om te presenteren aan gelijkgestemden en professionals in Gallery 1 van Het Nieuwe Instituut.


Deze presentatie vormt het kernprogramma van de dag. The Common Inn is een gelegenheid om een performance uit te proberen, een screening te presenteren of een prototype te testen. Het inzenden van een voorstel staat gelijk aan een plek om mee te doen, het selectieproces geeft Het Nieuwe Instituut hiermee uit handen.

Naast het programma dat voortkomt uit de open call bestaat de dag uit verschillende andere activiteiten die zich bezighouden met vragen over het presenteren, subsidiëren, distribueren en belonen van talent.


Commoning

The Commonn Inn daagt mensen uit om dichter bij elkaar te komen en stimuleert toevallige en constructieve vormen van afkijken. Het project is geïnspireerd op het Engelse woord commoning, waarmee het gezamenlijke eigendom, beheer en gebruik van hulpbronnen binnen een gemeenschap wordt bedoeld.


Commoning betekent het heft in eigen handen nemen en niet langer afhankelijk zijn van externe krachten. Hoe zou talentontwikkeling eruit zien als we een commoning-methode zouden gebruiken?
Het event wordt gezamenlijk uitgevoerd door alle bezoekers van The Common Inn, onder wie alle deelnemers aan de Open Calls, genodigden, het team van Het Nieuwe Instituut en het publiek.