Agenda


Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse Meesters in Rijksmuseum

Tentoonstelling

Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse Meesters in Rijksmuseum

di 1 oktober 2019 t/m ma 20 januari 2020 - Het Rijksmuseum sluit het Jaar van Rembrandt in stijl af met 'Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse Meesters'. Een tentoonstelling met topstukken van de grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje.

Het is voor het eerst dat zoveel meesterwerken van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera samen worden getoond. De tentoonstelling is te zien van 11 oktober 2019 t/m 19 januari 2020 en wordt mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid. 

Night Watching

Vanaf 5 september is de filminstallatie ‘Night Watching’ van Rineke Dijkstra te zien in de Eregalerij van het museum. Dijkstra maakte de film op uitnodiging van het Rijksmuseum. De filmmaakster filmde de reacties van veertien groepen terwijl ze naar Rembrandts Nachtwacht keken.Het schilderij zelf blijft buiten beeld.

ON/OFF

Voor de fototentoonstelling Document Nederland: ON/OFF fotografeerde Martijn van Griendt in opdracht van het Rijksmuseum de huidige consumptiemaatschappij waarbij alles draait om de looks en de likes. De tentoonstelling is te zien van 3 oktober t/m 19 januari 2020.
 
Foto: Rijksmuseum