Agenda


Nederlandse Filmnacht

Tour door 17 steden - Event

Nederlandse Filmnacht

do 11 april 2019 t/m do 25 april 2019 - De Nederlandse Filmnacht tourt in april het hele land door met een speciale voorpremière van Dirty God, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak (Hemel, Zurich). Bij iedere filmvertoning een inleiding of nagesprek aangeboden met regisseur Sacha Polak, actrice Vicky Knight of producent Marleen Slot.

De Nederlandse Filmnacht tourt in april het hele land door met een speciale voorpremière van Dirty God, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak (Hemel, Zurich). Bij iedere filmvertoning een inleiding of nagesprek aangeboden met regisseur Sacha Polak, actrice Vicky Knight of producent Marleen Slot.


Maar liefst 18 filmtheaters in 17 steden nemen deel aan deze eerste
editie van het jaar: Amersfoort, Alkmaar, Amsterdam (in twee theaters), Arnhem, Delft, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Haarlem, Hilversum, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, Utrecht, Zaandam en Zutphen.


De film si een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie - een zuuraanval door haar ex - haar achtergelaten met blijvende littekens. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. 


dichter bij elkaar


De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthouse cinema en het publiek dichter bij elkaar in het filmtheater en focust zich op een jong publiek. Tickets voor de Filmnacht zijn te verkrijgen via de filmtheaters voor de prijs van een regulier filmticket. Bezoekers in het bezit van een CJP-pas en lezers van de Volkrant kunnen tickets bestellen voor een speciaal (gereduceerd) tarief. In het merendeel van de filmtheaters is Cineville geldig.


Eerdere edities van de Nederlandse Filmnacht stonden in het teken van Stop Acting Now (2016), Broers (2017) en Niemand in de Stad (2018). De editie in april is de eerste uit vier edities van de Filmnacht in 2019.