Agenda


BEAM THIS!

Festival

BEAM THIS!

za 24 november 2018 - Galerie 37PK in Haarlem gaat de eerste editie van BEAM THIS! organiseren. Daarbij laten meer dan 20 mediakunstenaars hun beamers schijnen op de wanden, panelen, plafonds en vloeren van 37PK.

De beeldmakers zijn vrij in hun keuze betreffende de lichtbeelden. Alle beelden zijn geoorloofd; van videokunst, installaties, games, video- mapping, VJ-sets tot en met slideshows. 
Speciale gasten zijn cellist Joost van Dongen en pianist Rene Derks die met speciale software (blad)muziek kunnen omzetten naar beelden, die zij vervolgens projecteren op de wanden van 37PK. 


De initiatiefnemer van BEAM THIS! is de Haarlemse kunstenaar Herman van den Heuvel. Hij baseert BEAM THIS! op Bring Your Own Beamer (BYOB), een idee van internetkunstenaar Rafae¨l Rozendaal. Oftewel: prik een datum, zoek een plek en nodig kunstenaars uit die met een projector hun werk laten zien. De allereerste editie van BYOB was in Berlijn. Rozendaal heeft het concept vrijgegeven en inmiddels is BYOB in een groot aantal steden over de hele wereld uitgevoerd.


De avond begint om 20.00 uur. Volgend jaar wordt het festival herhaald op 12 januari bij de Kunst academie Haarlem (KHL) en een derde avond in maart.