Agenda


Xtended Virtual Reality in EYE Museum

Kunstenaars als Jeff Koons en Marina Abramovic laten werk zien - Event

Xtended Virtual Reality in EYE Museum
za 31 maart 2018 t/m vr 30 november 2018 - Virtual Reality heeft ook het domein van de kunsten bereikt. Niet langer ervaar je het alleen in computerspelletjes, maar nu ook in het museum.
Lees verder »

The Biennale van Peggy Guggenheim

Grieks paviljoen laat oorspronkelijke inbreng mecenas zien - Tentoonstelling

The Biennale van Peggy Guggenheim
vr 25 mei 2018 t/m zo 25 november 2018 - De deelname van Peggy Guggenheim aan de Biennale van Venetië in 1948 was een historisch moment. Het was misschien wel de eerste keer dat non-objectieve, avant-garde kunst, van het Kubisme en Futurisme tot Dadaism, Surrealisme en Abstract Expressionisme op deze manier werd getoond.
Lees verder »

Papier van olifantenpoep

Bezoekers kunnen de verschillende papieren innovaties ervaren - Tentoonstelling

Papier van olifantenpoep
vr 1 juni 2018 t/m ma 31 december 2018 - Als museum voor communicatie heeft COMM als doel om de impact van communicatie in ons dagelijks leven te laten ervaren. De Paper Magic museumstukken die in COMM worden geplaatst laten daarbij zien dat papier ook een toekomst heeft in een digitale wereld.
Lees verder »

Masahisa Fukase - Private Scenes

Retrospectief met originele prints van de Japanse kunstenaar Masahisa Fukase - Tentoonstelling

Masahisa Fukase - Private Scenes
vr 7 september 2018 t/m wo 12 december 2018 - Het ouevre van deze Japanse fotograag is is ruim twintig jaar lang voor het grootste deel ontoegankelijk gebleven, tot de oprichting van de Masahisa Fukase Archives in 2014. Behalve de toonaangevende serie 'Ravens' bevat de tentoonstelling bij FOAM belangrijke fotoreeksen, publicaties en documentatiemateriaal, daterend van begin jaren 60 tot 1992.
Lees verder »

Paul Mpagi Sepuya - Double Enclosure

Paul Mpagi Sepuya - Double Enclosure
vr 14 september 2018 t/m zo 18 november 2018 - Onderzoek naar de conventies van portretfotografie en de rol van de studio. Sepuya’s foto’s bevatten vaak fragmenten of samenvoegingen van eerder werk, die als stroken of knipsels in het beeld verschijnen, de cameralens overlappen of op de studiospiegel zijn geplakt die hij fotografeert.
Lees verder »

Face to Face

Portretten uit de grootste fotocollectie van Nederland - Tentoonstelling

Face to Face
vr 14 september 2018 t/m zo 6 januari 2018 - Wat hebben Mata Hari en Monica Lewinsky met elkaar gemeen? En wat verbindt Dries van Agt en Yasser Arafat met elkaar? Vanaf 14 september 2018 ontdekt de bezoeker in de tentoonstelling Face to Face hoe personen die op het eerste gezicht niet veel met elkaar gemeen lijken te hebben, samen een verhaal vertellen.
Lees verder »

New European Ensemble

Tien nieuwe salons met literatuur, poëzie en muziek - Event

New European Ensemble
di 18 september 2018 t/m wo 19 juni 2018 - Sinds 2013 presenteert het New European Ensemble uit Den Haag iedere maand een literaire salon in Theater Branoul en Ostade Amsterdam (vanaf oktober bekend als CC Amstel). Artistiek leider van het Ensemble Emlyn Stam produceert elke maand een speciaal programma met lezingen en live muziek.
Lees verder »

De wereld van Corneille

Stedelijk Museum Schiedam eert kunstenaar zeventig jaar na oprichting CoBrA - Tentoonstelling

De wereld van Corneille
za 22 september 2018 t/m zo 3 februari 2018 - De overzichtstentoonstelling laat het kleurrijke werk zien waarmee Corneille (1922 - 2010) internationale erkenning kreeg, samen met zijn inspiratiebronnen, de invloed van andere kunstenaars, zijn passie voor verre reizen en zijn liefde voor Afrikaanse etnografica.
Lees verder »

Als Kunst Je Lief Is

Tachtig topstukken uit veertig Nederlandse musea in Kröller-Müller - Tentoonstelling

Als Kunst Je Lief Is
zo 30 september 2018 t/m zo 3 februari 2018 - Het Kröller-Müller Museum heeft op initiatiefvan de Vereniging Rembrandt de tentoonstelling Als kunst je lief is samengesteld. Voor één keer worden ruim tachtig belangrijke aankopen van veertig Nederlandse musea bijeengebracht die de afgelopen tien jaar mede zijn verworven met steun van de Vereniging Rembrandt.
Lees verder »

Binnenkijken met Thijs Wolzak

Ontmoet bewoners en hun interieur - Tentoonstelling

Binnenkijken met Thijs Wolzak
za 13 oktober 2018 t/m zo 17 februari 2018 - Bij Design Museum Den Bosch staat de komende maanden het interieur centraal. De basis vormt de tentoonstelling Binnenkijken met Thijs Wolzak. Tussen september 2011 en januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie werd wekelijks getoond in de populaire rubriek Binnenkijken in NRC Handelsblad. De tentoonstelling laat je binnenkijken in 23 bijzondere interieurs en je maakt kennis met de bewoners.
Lees verder »

Josef Koudelka – Industries in Kunsthal Helmond

Tentoonstelling met werk van legendarische fotograaf - Tentoonstelling

Josef Koudelka – Industries in Kunsthal Helmond
di 16 oktober 2018 t/m zo 27 januari 2018 - Josef Koudelka is bekend van zijn nu legendarische beelden van de Sovjet invasie van Praag die precies 50 jaar gelegen plaats heeft gevonden.
Lees verder »

Speculatief Design Archief

Het Nieuwe Instituut neemt tijdelijk gedaante aan van een designarchief - Tentoonstelling

Speculatief Design Archief
vr 19 oktober 2018 t/m zo 10 maart 2018 - Onder de noemer van Dutch Design, werd het Nederlands ontwerp vanaf eind jaren tachtig van de vorige eeuw alom geroemd. Maar hoe zit het anno 2018 met het geheugen van het Nederlands ontwerp? Wat zal voor de toekomst wel worden bewaard en wat niet? En waarom, door wie en hoe?
Lees verder »

Tegen Vergeten

Hoe bewaren en delen we het erfgoed van Nederlands ontwerp? - Tentoonstelling

Tegen Vergeten
vr 19 oktober 2018 t/m zo 10 maart 2018 - Het Nieuwe Instituut stelt in het publieksprogramma van dit najaar het ‘geheugen’ van de ontwerpdisciplines centraal. Drie verschillende presentaties en een breed randprogramma onderwerpen ieder vanuit een eigen perspectief de overblijfselen van onze materiële en ruimtelijke ontwerpcultuur aan een nader onderzoek.
Lees verder »

Gerrit wordt 50, Willem maar 28

Gerrit Rietveld Academie en Sandberg Instituut organiseren verjaardagstentoonstelling - Tentoonstelling

Gerrit wordt 50, Willem maar 28
za 3 november 2018 t/m zo 25 november 2018 - De Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut organiseren van 3 t/m 25 november 2018 op de gezamenlijke campus in Amsterdam de tentoonstelling ‘Gerrit wordt 50, Willem maar 28 ’. Deze expositie is gebaseerd op fragmenten uit de geschiedenis die de gemeenschap van zowel de Gerrit Rietveld Academie als het Sandberg Instituut heeft voortgebracht.
Lees verder »

Bali - Welcome to Paradise

Bali - Welcome to Paradise
di 6 november 2018 t/m zo 26 mei 2018 - In Museum Volkenkunde ontdekt de bezoeker hoe belangrijk de onzichtbare, spirituele wereld voor de Balinezen is. Hoewel het Indonesische eiland onder druk staat van het almaar groeiende massatoerisme, is de Balinese cultuur nog altijd springlevend.
Lees verder »

Jean Cocteau – Metamorphosis

Gepresenteerd door Design Museum Den Bosch - Tentoonstelling

Jean Cocteau – Metamorphosis
za 10 november 2018 t/m zo 10 maart 2018 - Het oeuvre van Cocteau was een voorbode van de multidisciplinaire praktijken van ontwerpers en kunstenaars van nu. In onze tijd beperken Nederlandse ontwerpers als Bart Hess, Ted Noten en Studio Drift zich al evenmin tot één discipline maar verkennen de grenzen van kunst, design en digitale media. Jean Cocteau - Metamorphosis werpt ook licht op Cocteau's voortdurende zelftransformatie en zijn zoektocht naar een eigen identiteit.
Lees verder »

Femmes Fatales

Sterke vrouwen in de mode - Tentoonstelling

Femmes Fatales
za 17 november 2018 t/m zo 24 maart 2018 - Dat naaistertje’, zo werd de befaamde Coco Chanel minachtend omschreven door haar tijdgenoot Paul Poiret. Hij viel haar aan op haar vrouw-zijn, maar feitelijk zag hij haar als grote concurrent. Tijden zijn veranderd. Nooit eerder stonden er zoveel vrouwelijke ontwerpers aan het hoofd van een modehuis als momenteel. Een perfect moment voor een tentoonstelling waarin sterke vrouwen in de mode centraal staan. Femmes Fatales is de eerste tentoonstelling in de modegeschiedenis die volledig is gewijd aan vrouwelijke ontwerpers.
Lees verder »

Justine Tjallinks

Debuut bij Kahmann Gallery - Tentoonstelling

Justine Tjallinks
zo 18 november 2018 t/m zo 25 november 2018 - Voorheen was Justine Tjallinks (1984) werkzaam als art director en designer voor magazines. Maar na een tijdje besloot ze dat ze zich liever toe wilde leggen op het creëren van haar eigen beelden. Dagelijks geconfronteerd met codes en conventies uit de modewereld, legt Tjallinks nu juist de onconventionele schoonheden vast.
Lees verder »

Pjuttoer

Peuters laten zich inspireren door Escher - Tentoonstelling

Pjuttoer
zo 18 november 2018 - Pjut is het Friese woord voor peuter, Pjuttoer staat voor de reis die de kinderen maken in de wereld van kunst. Nog te jong om een tentoonstelling als Escher op reis goed te kunnen begrijpen zijn de peuters visueel wel al nieuwsgierig. De afgelopen maanden hebben de peuters op verschillende locaties van SKF spelenderwijs kennis gemaakt met het werk van Escher.
Lees verder »

Blogs schrijven (training)

Beeckestijn Business School - Congres

Blogs schrijven (training)
wo 21 november 2018 - Actuele waardevolle blogs zijn een belangrijk middel om positieve aandacht te krijgen van je doelgroep. Blogs verhogen de uitstraling van deskundigheid en autoriteit van de schrijver. Blogs trekken veel bezoekers en verhogen de vindbaarheid van je website. Mensen delen liever blogs dan marketinginformatie. Met blogs is het gemakkelijker om opt-ins te krijgen voor e-mailings. De voordelen zijn alom bekend. Maar hoe schrijf je nou waardevolle interessante blogs? Dat is het thema van deze praktische 1-daagse training.
Lees verder »

DPA Talk#18

Innovatieve materialen als thema - Seminar

DPA Talk#18
do 22 november 2018 - DPA Talk#18 met het thema Innovatieve Materialen zal plaatsvinden op donderdag 22 november, in de Showrooms van Design Post Amsterdam.
Lees verder »

Customer Experience & Journey Management (Post-HBO)

Beeckestijn Business School - Opleidingen & Trainingen

Customer Experience & Journey Management (Post-HBO)
do 22 november 2018 - De essentie van customer journey management is de klantreizen zó op te zetten en continu te verbeteren dat deze leidt tot een betere klantbeleving. Met als uiteindelijk doel lagere kosten, loyalere klanten en/of meer ambassadeurs. De post-HBO opleiding Customer Experience & Journey Management leert je hoe je een goede customer experience strategie ontwikkelt en implementeert. Het doel is de optimale customer journey te ontwikkelen, waarbij de klantbeleving wordt verbeterd en de klantdoelen zoals aankoop, retentie, aanbeveling en tevredenheid worden gerealiseerd.
Lees verder »

Customer Journey Management (korte opleiding)

Beeckestijn Business School - Opleidingen & Trainingen

Customer Journey Management (korte opleiding)
do 22 november 2018 - De essentie van customer journey management is de klantreizen zó op te zetten en continu te verbeteren dat deze leidt tot een betere klantbeleving. Met als uiteindelijk doel lagere kosten, loyalere klanten en/of meer ambassadeurs. De opleiding Customer Journey Management leert je hoe je een goede customer experience strategie ontwikkelt en implementeert. Het doel is de optimale customer journey te ontwikkelen, waarbij de klantbeleving wordt verbeterd en de klantdoelen zoals aankoop, retentie, aanbeveling en tevredenheid wordt gerealiseerd.
Lees verder »

Digital & Online Marketing (Post-HBO)

Beeckestijn Business School - Opleidingen & Trainingen

Digital & Online Marketing (Post-HBO)
do 22 november 2018 - Is er nog een organisatie te vinden die niets doet met digitale en online marketing? De uitdaging nu is om snel te kunnen reageren op nieuwe kansen en ontwikkelingen, binnen de kaders van een heldere en succesvolle digital en online strategie. Met de post-HBO opleiding Digital & Online Marketing til je je tactische digital marketing kennis en vaardigheden naar een hoger niveau, zodat jij weet hoe je de digitale marketing mix optimaal inzet om je marketingdoelstellingen te behalen.
Lees verder »

Digital & Online Marketing (korte opleiding)

Beeckestijn Business School - Opleidingen & Trainingen

Digital & Online Marketing (korte opleiding)
do 22 november 2018 t/m vr 8 februari 2018 - Is er nog een organisatie te vinden die niets doet met digitale en online marketing? De uitdaging nu is om snel te kunnen reageren op nieuwe kansen en ontwikkelingen, binnen de kaders van een heldere en succesvolle digital en online strategie. Tijdens deze opleiding Digital & Online Marketing volg je 6 krachtige colleges waarbij het uiteindelijke doel is om je de gewenste kennis en ervaringen bij te brengen om digital en online marketing succesvol in je eigen organisatie toe te passen.
Lees verder »

Video First Conference Brussel

'Grootste videoconferentie Europal' - Event

Video First Conference Brussel
do 22 november 2018 - Twintig internationale video experts zijn 22 november in Brussel bedrijven klaar te stomen voor een succesvolle videostrategie voor hun business. Als thought leaders in hun vak gaan de sprekers het publiek inspireren om video te implementeren in alle afdelingen van een bedrijf. Het wordt een programma vol inzichten en trends voor Sales, HR, Marketing en Communicatie.
Lees verder »

Bijeenkomst verpakkingsgemeenschap

Uitreiking van De Gouden Noot - Uitreiking

Bijeenkomst verpakkingsgemeenschap
do 22 november 2018 - In het kader van de prijsuitreiking van De Gouden Noot, komt de verpakkingsgemeenschap bijeen in de A' DAM Toren en het EYE Filmmuseum te Amsterdam. Daarbij kunnen deelnemers grensverleggende innovaties meemaken. Ook wordt de betrouwbaarheid van zakelijke verpakkingsinformatie besproken.
Lees verder »

BEAM THIS!

BEAM THIS!
za 24 november 2018 - Galerie 37PK in Haarlem gaat de eerste editie van BEAM THIS! organiseren. Daarbij laten meer dan 20 mediakunstenaars hun beamers schijnen op de wanden, panelen, plafonds en vloeren van 37PK.
Lees verder »

Tijdsbeeld

Reisfotografie en regiofotografie - Congres

Tijdsbeeld
za 24 november 2018 t/m zo 5 mei 2018 - Pierre Cuypers verzamelde tijdens zijn reizen vele historische foto's. Deze zijn, naast het hedendaagse werk van persfotograaf Franco Gori, te bekijken tijdens de tentoonstelling Tijdsbeeld in het Cuypershuis.
Lees verder »

Conversie Optimalisatie (training)

Beeckestijn Business School - Opleidingen & Trainingen

Conversie Optimalisatie (training)
wo 28 november 2018 - Tijdens de training conversie optimalisatie leer je hoe je de conversie van je website kunt verbeteren. Je leert door middel van onderzoek en analytics de conversiekansen in kaart te brengen. En hoe je met beïnvloedings- en persuasion principes, testen en personalisatie de conversie kunt verhogen om zo je conversiedoelen te behalen. Je leert niet alleen theorie, maar past deze theorie ook meteen toe in de praktijk. Zo maak je meteen al een eerste slag in het verbeteren van de performance van jouw website!
Lees verder »

World Architecture Festival in Amsterdam

Voor het eerst in Amsterdam na elf edities - Uitreiking

World Architecture Festival in Amsterdam
wo 28 november 2018 t/m vr 30 november 2018 - Nederlandse architectuurdenkers en vooraanstaande figuren uit de industrie zoals Reinier de Graaf (partner bij OMA), Kees Christiaanse (oprichter van KCAP Architects & Planners) en Francine Houben (oprichter en CEO van Mecanoo) zullen te horen zijn bij WAF in Amsterdam.
Lees verder »

World Architecture Festival 2018 Amsterdam

Rem Koolhaas onderdeel van line-up - Festival

wo 28 november 2018 t/m vr 30 november 2018 - Rem Koolhaas, wereldberoemd architect en oprichter van OMA, is onderdeel van het World Architecture Festival 2018. Hij zal het festival het afsluiten met een aflsuitende keynote. Andere sprekers zijn ondermeer Sir David Adjaye, Jeanne Gang en Sir Peter Cook.
Lees verder »

TEDxAmsterdam tien jaar

Uitgegroeid tot een van de bekendste TEDx events ter wereld - Congres

TEDxAmsterdam tien jaar
do 29 november 2018 - De jubileumeditie, met als thema 'The Big X', wordt volgens de organisatie extra speciaal om heel Amsterdam te verrassen en te laten genieten van de "ideas worth spreading".
Lees verder »

The Hunger

feed the hungry feast - Tentoonstelling

The Hunger
vr 30 november 2018 t/m zo 6 januari 2018 - Kunstenaar Rombout Oomen (1975) toont in The Hunger, feed the fungry feast een overzicht van zijn werken uit de periode 2011-2018. Daarmee heeft hij in NDSM Fuse te Amsterdam zijn eerste grote solo-expositie te pakken. De combinatie van de verzamelde werken, het concept van de expositie en de industriële historie van de locatie zijn ingrediënten voor een bijzondere kunstervaring.
Lees verder »

The Alchemical Wedding

Tentoonstelling Jan Švankmajer - Tentoonstelling

The Alchemical Wedding
za 15 december 2018 t/m zo 3 maart 2018 - Eye Filmmuseum presenteert de tentoonstelling Jan Švankmajer - The Alchemical Wedding rond de Tsjechische surrealist en meesteranimator Jan Švankmajer (Praag, 1934). Het is de eerste grote overzichtstentoonstelling van zijn bizarre en duistere films en sculpturen in Nederland. In Eye is ook een grote selectie van zijn tactiele objecten, collages, prenten en sick maps te zien. In de filmzalen van Eye zijn speelfilms te zien, samen met talks en events.
Lees verder »

Amsterdam in de steigers

Zes gebiedstransformaties onder de loep - Event

Amsterdam in de steigers
zo 6 januari 2019 t/m zo 10 februari 2019 - In de maanden januari en februari organiseert Architectuurcentrum Amsterdam traditiegetrouw de Winterlezingen: een reeks van zes lezingen op zondagmiddag. Binnen een overkoepelend thema, praten zes sprekers over zes verschillende onderwerpen. Begin 2019 wordt het jaar afgetrapt met een nieuwe serie over grootschalige gebiedsontwikkelingen in het Amsterdam van nu.
Lees verder »

Trouble in Paradise

Collection Rattan Chadha - Tentoonstelling

Trouble in Paradise
do 7 februari 2019 t/m zo 26 mei 2019 - In het voorjaar van 2019 presenteert de Kunsthal Rotterdam met ‘Trouble in Paradise’ een bijzondere selectie hedendaagse kunst uit de privécollectie van kunstverzamelaar Rattan Chadha (1949, Delhi), de oprichter van Mexx en hotelketen citizenM. Deze privécollectie, die bekend staat als de KRC Collectie, wordt in de Kunsthal voor het eerst aan een breed publiek gepresenteerd.
Lees verder »

Blogs schrijven (training)

Beeckestijn Business School - Opleidingen & Trainingen

Blogs schrijven (training)
do 7 februari 2019 - Actuele waardevolle blogs zijn een belangrijk middel om positieve aandacht te krijgen van je doelgroep. Blogs verhogen de uitstraling van deskundigheid en autoriteit van de schrijver. Blogs trekken veel bezoekers en verhogen de vindbaarheid van je website. Mensen delen liever blogs dan marketinginformatie. Met blogs is het gemakkelijker om opt-ins te krijgen voor e-mailings. De voordelen zijn alom bekend. Maar hoe schrijf je nou waardevolle interessante blogs? Dat is het thema van deze praktische 1-daagse training.
Lees verder »

Art Rotterdam 2019

Twintigste editie van kunstbeurs in Van Nellefabriek - Beurs

Art Rotterdam 2019
do 7 februari 2019 t/m zo 10 februari 2019 - Art Rotterdam bestaat in 2019 twintig jaar. In dat kader is er veel nieuws te melden. Zo is er een nieuwe directeur, wordt er op een andere manier samengewerkt met galleries en doen Akzo Nobel en Nationale Nederlanden mee met een selectie uit de eigen kunstcollecties.
Lees verder »

Frame Awards & Frame Lab 2019

The world's best interior projects and the people behind them - Uitreiking

 Frame Awards & Frame Lab 2019
wo 20 februari 2019 t/m do 21 februari 2019 - This year, a new category has been added to our list of awards: Residences. This will include the awards House of the Year, Large Apartment of the Year, Small Apartment of the Year, and Co-Living Space of the Year. The Cinema of the Year Award has changed to Entertainment Venue of the Year, providing greater scope. This offers the opportunity for music venues, games venues, and other designs to be submitted.
Lees verder »