Agenda


New European Ensemble

Tien nieuwe salons met literatuur, poëzie en muziek - Event

New European Ensemble
di 18 september 2018 t/m wo 19 juni 2019 - Sinds 2013 presenteert het New European Ensemble uit Den Haag iedere maand een literaire salon in Theater Branoul en Ostade Amsterdam (vanaf oktober bekend als CC Amstel). Artistiek leider van het Ensemble Emlyn Stam produceert elke maand een speciaal programma met lezingen en live muziek.
Lees verder »

Bali - Welcome to Paradise

Bali - Welcome to Paradise
di 6 november 2018 t/m zo 26 mei 2019 - In Museum Volkenkunde ontdekt de bezoeker hoe belangrijk de onzichtbare, spirituele wereld voor de Balinezen is. Hoewel het Indonesische eiland onder druk staat van het almaar groeiende massatoerisme, is de Balinese cultuur nog altijd springlevend.
Lees verder »

Collective Comeback

De terugkeer van collectief wonen en bouwen - Tentoonstelling

Collective Comeback
vr 11 januari 2019 t/m zo 2 juni 2019 - Collectief wonen en bouwen maakt een comeback in de Amsterdamse architectuur. Net zoals in de periode 1965-1985, waar architecten op grote schaal gedeelde ruimten en voorzieningen ontwierpen, focussen de architecten van vandaag weer op collectiviteit. Met maquettes, tekeningen, foto’s en films van iconische gebouwen, spiegelt Collective Comeback de collectieve architectuur van toen aan die van nu.
Lees verder »

Trouble in Paradise

Collection Rattan Chadha - Tentoonstelling

Trouble in Paradise
do 7 februari 2019 t/m zo 26 mei 2019 - In het voorjaar van 2019 presenteert de Kunsthal Rotterdam met ‘Trouble in Paradise’ een bijzondere selectie hedendaagse kunst uit de privécollectie van kunstverzamelaar Rattan Chadha (1949, Delhi), de oprichter van Mexx en hotelketen citizenM. Deze privécollectie, die bekend staat als de KRC Collectie, wordt in de Kunsthal voor het eerst aan een breed publiek gepresenteerd.
Lees verder »

Manzoni in Holland

Waarom schilderen met verf? - Tentoonstelling

Manzoni in Holland
za 16 februari 2019 t/m zo 2 juni 2019 - Waarom schilderen met verf als je ook ander materiaal kan gebruiken? Piero Manzoni deed dat. Hij maakte in de jaren zestig kunst met zijn adem, blikte zijn eigen poep in, signeerde lichamen en nodigde mensen uit op een sokkel te staan. Voor het eerst sinds vijftig jaar in Nederland presenteert het Stedelijk Museum Schiedam onder de titel Manzoni in Holland een uitgebreid overzicht van zijn werk.
Lees verder »

Red Dot Award: Brands & Communication Design

Red Dot Award: Brands & Communication Design
ma 18 maart 2019 t/m vr 28 juni 2019 - Unique and distinctive brands are the decisive factor for success on a global market. As a result, Red Dot is now offering a larger platform to brands in the competition for communication design. This is also reflected in the name of the competition, as the 'Red Dot Award: Communication Design' will now be called the 'Red Dot Award: Brands & Communication Design'.
Lees verder »

Kabbala. De kunst van de joodse mystiek

Kabbala. De kunst van de joodse mystiek
vr 29 maart 2019 t/m zo 25 augustus 2019 - Het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam hult zich binnenkort in geheimzinnige sferen met een grote tentoonstelling over kabbala, de mystieke traditie van het jodendom. Bezoekers krijgen een gevarieerd beeld van deze oude traditie, die ook popsterren als Madonna en David Bowie inspireerde. Voor het eerst wordt een tentoonstelling gehouden die de vele aspecten van kabbala toont in onverwachte combinaties van eeuwenoude objecten en moderne kunstwerken.
Lees verder »

I Can Make You Feel Good

Tyler Mitchell - Tentoonstelling

I Can Make You Feel Good
vr 19 april 2019 t/m wo 5 juni 2019 - Foam Fotografiemuseum Amsterdam presenteert dit voorjaar I Can Make You Feel Good, de eerste solotentoonstelling van opkomend talent Tyler Mitchell (1995, VS). Foam toont niet alleen een selectie foto’s uit Mitchells persoonlijke werk en werk in opdracht, maar heeft bovendien de première van twee van zijn videowerken, Idyllic Space en Chasing Pink, Found Red.
Lees verder »

Circulations

Europees festival voor jonge fotografen - Festival

Circulations
za 20 april 2019 t/m zo 30 juni 2019 - Circulations-festival keert terug na een succesvolle editie in 2018, waar meer dan 48.000 bezoekers op af kwamen. Drie maanden lang is de tentoonstelling te bezoeken bij CENTQUATRE-PARIS. Dankzij de ode aan jonge fotografen wordt een beeld geschetst van het hedendaagse Europa.
Lees verder »

Neuhaus

Tijdelijke academie in het teken van Bauhaus - Event

Neuhaus
zo 19 mei 2019 t/m do 19 september 2019 - De programmering van Het Nieuwe Instituut staat de komende vier maanden in het teken van meer-dan-menselijke kennis. Onder de noemer van Neuhaus opent er 100 jaar na de oprichting van het Bauhaus een tijdelijke academie. Bezoekers worden daarbij meegenomen op een verkenning van wat het betekent als de mensheid de wereld zou leren ervaren zonder zichzelf centraal te stellen.
Lees verder »

This is IT

ICT & MKB: BLIND DATE? - Event

This is IT
wo 22 mei 2019 - Matthijs van Nieuwkerk is ook bij de tweede editie van This is IT de presentator. Het door ICT-vakblad ChannelConnect georganiseerde event, met als thema 'ICT & MKB: BLIND DATE?', wordt gehouden in Studio A12 in Bunnik. Ruim 600 ICT-professionals zullen bijeenkomen voor informatie, inspiratie en netwerken. Een van de tafelgasten is Hans Biesheuvel, voormalig voorzitter van MKB-Nederland.
Lees verder »

Dutch Double Bass

Dutch Double Bass
za 8 juni 2019 t/m zo 9 juni 2019 - Tijdens de tweede editie van Dutch Double Bass komen onder meer baslegendes Richard Bona en Renaud Garcia-Fons langs. Het programma bestaat uit een uiteenlopend samenstelling van in zo'n twaalf (inter)nationale acts in totaal, met de contrabas en basgitaar in de hoofdrol. Zowel klassieke muziek, jazz als crossover is vertegenwoordigd tijdens het festival in het Oude Luxor Theater en Villa Thalia in Rotterdam.
Lees verder »

MOA Awards

MOA Awards
wo 12 juni 2019 - Een MOAward win je niet zomaar. Het is dé vakprijs voor inspirerende insights professionals en toonaangevende marketing research & analytics bureaus die het verschil maken in het vakgebied. There’s no award like a MOAward. Iedereen kan nog tot en met 27 februari een aanbeveling doorgeven.
Lees verder »

inJazz

Nederlands grootste internationale jazz netwerkevenement - Congres

inJazz
do 27 juni 2019 t/m vr 28 juni 2019 - De 13e editie van Nederlands grootste internationale jazz netwerkevenement vindt plaats op diverse locaties in Rotterdam. Het conferentieprogramma van inJazz focust zich dit jaar op eilanden over de hele wereld.
Lees verder »

Over het IJ Festival

Over het IJ Festival
vr 5 juli 2019 t/m zo 14 juli 2019 - Over het IJ Festival presenteert zo'n vijftig spannende, tegendraadse en vernieuwende locatietheaterproducties, overal op de NDSM-werf en dieper in Amsterdam-Noord. Veel voorstellingen zijn van makers en gezelschappen die zich afgelopen jaren konden ontwikkelen binnen het festivalprogramma.
Lees verder »

Online Radio Day

Online Radio Day
wo 9 oktober 2019 - Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards in 2019 uit met het dagprogramma Online Radio Day in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens Dutch Media Week uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters.
Lees verder »