Agenda


New European Ensemble

Tien nieuwe salons met literatuur, poëzie en muziek - Event

New European Ensemble
di 18 september 2018 t/m wo 19 juni 2019 - Sinds 2013 presenteert het New European Ensemble uit Den Haag iedere maand een literaire salon in Theater Branoul en Ostade Amsterdam (vanaf oktober bekend als CC Amstel). Artistiek leider van het Ensemble Emlyn Stam produceert elke maand een speciaal programma met lezingen en live muziek.
Lees verder »

De wereld van Corneille

Stedelijk Museum Schiedam eert kunstenaar zeventig jaar na oprichting CoBrA - Tentoonstelling

De wereld van Corneille
za 22 september 2018 t/m zo 3 februari 2019 - De overzichtstentoonstelling laat het kleurrijke werk zien waarmee Corneille (1922 - 2010) internationale erkenning kreeg, samen met zijn inspiratiebronnen, de invloed van andere kunstenaars, zijn passie voor verre reizen en zijn liefde voor Afrikaanse etnografica.
Lees verder »

Als Kunst Je Lief Is

Tachtig topstukken uit veertig Nederlandse musea in Kröller-Müller - Tentoonstelling

Als Kunst Je Lief Is
zo 30 september 2018 t/m zo 3 februari 2019 - Het Kröller-Müller Museum heeft op initiatiefvan de Vereniging Rembrandt de tentoonstelling Als kunst je lief is samengesteld. Voor één keer worden ruim tachtig belangrijke aankopen van veertig Nederlandse musea bijeengebracht die de afgelopen tien jaar mede zijn verworven met steun van de Vereniging Rembrandt.
Lees verder »

Binnenkijken met Thijs Wolzak

Ontmoet bewoners en hun interieur - Tentoonstelling

Binnenkijken met Thijs Wolzak
za 13 oktober 2018 t/m zo 17 februari 2019 - Bij Design Museum Den Bosch staat de komende maanden het interieur centraal. De basis vormt de tentoonstelling Binnenkijken met Thijs Wolzak. Tussen september 2011 en januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie werd wekelijks getoond in de populaire rubriek Binnenkijken in NRC Handelsblad. De tentoonstelling laat je binnenkijken in 23 bijzondere interieurs en je maakt kennis met de bewoners.
Lees verder »

Josef Koudelka – Industries in Kunsthal Helmond

Tentoonstelling met werk van legendarische fotograaf - Tentoonstelling

Josef Koudelka – Industries in Kunsthal Helmond
di 16 oktober 2018 t/m zo 27 januari 2019 - Josef Koudelka is bekend van zijn nu legendarische beelden van de Sovjet invasie van Praag die precies 50 jaar gelegen plaats heeft gevonden.
Lees verder »

Speculatief Design Archief

Het Nieuwe Instituut neemt tijdelijk gedaante aan van een designarchief - Tentoonstelling

Speculatief Design Archief
vr 19 oktober 2018 t/m zo 10 maart 2019 - Onder de noemer van Dutch Design, werd het Nederlands ontwerp vanaf eind jaren tachtig van de vorige eeuw alom geroemd. Maar hoe zit het anno 2018 met het geheugen van het Nederlands ontwerp? Wat zal voor de toekomst wel worden bewaard en wat niet? En waarom, door wie en hoe?
Lees verder »

Tegen Vergeten

Hoe bewaren en delen we het erfgoed van Nederlands ontwerp? - Tentoonstelling

Tegen Vergeten
vr 19 oktober 2018 t/m zo 10 maart 2019 - Het Nieuwe Instituut stelt in het publieksprogramma van dit najaar het ‘geheugen’ van de ontwerpdisciplines centraal. Drie verschillende presentaties en een breed randprogramma onderwerpen ieder vanuit een eigen perspectief de overblijfselen van onze materiële en ruimtelijke ontwerpcultuur aan een nader onderzoek.
Lees verder »

Bali - Welcome to Paradise

Bali - Welcome to Paradise
di 6 november 2018 t/m zo 26 mei 2019 - In Museum Volkenkunde ontdekt de bezoeker hoe belangrijk de onzichtbare, spirituele wereld voor de Balinezen is. Hoewel het Indonesische eiland onder druk staat van het almaar groeiende massatoerisme, is de Balinese cultuur nog altijd springlevend.
Lees verder »

Jean Cocteau – Metamorphosis

Gepresenteerd door Design Museum Den Bosch - Tentoonstelling

Jean Cocteau – Metamorphosis
za 10 november 2018 t/m zo 10 maart 2019 - Het oeuvre van Cocteau was een voorbode van de multidisciplinaire praktijken van ontwerpers en kunstenaars van nu. In onze tijd beperken Nederlandse ontwerpers als Bart Hess, Ted Noten en Studio Drift zich al evenmin tot één discipline maar verkennen de grenzen van kunst, design en digitale media. Jean Cocteau - Metamorphosis werpt ook licht op Cocteau's voortdurende zelftransformatie en zijn zoektocht naar een eigen identiteit.
Lees verder »

Femmes Fatales

Sterke vrouwen in de mode - Tentoonstelling

Femmes Fatales
za 17 november 2018 t/m zo 24 maart 2019 - Dat naaistertje’, zo werd de befaamde Coco Chanel minachtend omschreven door haar tijdgenoot Paul Poiret. Hij viel haar aan op haar vrouw-zijn, maar feitelijk zag hij haar als grote concurrent. Tijden zijn veranderd. Nooit eerder stonden er zoveel vrouwelijke ontwerpers aan het hoofd van een modehuis als momenteel. Een perfect moment voor een tentoonstelling waarin sterke vrouwen in de mode centraal staan. Femmes Fatales is de eerste tentoonstelling in de modegeschiedenis die volledig is gewijd aan vrouwelijke ontwerpers.
Lees verder »

Digital & Online Marketing (korte opleiding)

Beeckestijn Business School - Opleidingen & Trainingen

Digital & Online Marketing (korte opleiding)
do 22 november 2018 t/m vr 8 februari 2019 - Is er nog een organisatie te vinden die niets doet met digitale en online marketing? De uitdaging nu is om snel te kunnen reageren op nieuwe kansen en ontwikkelingen, binnen de kaders van een heldere en succesvolle digital en online strategie. Tijdens deze opleiding Digital & Online Marketing volg je 6 krachtige colleges waarbij het uiteindelijke doel is om je de gewenste kennis en ervaringen bij te brengen om digital en online marketing succesvol in je eigen organisatie toe te passen.
Lees verder »

Tijdsbeeld

Reisfotografie en regiofotografie - Congres

Tijdsbeeld
za 24 november 2018 t/m zo 5 mei 2019 - Pierre Cuypers verzamelde tijdens zijn reizen vele historische foto's. Deze zijn, naast het hedendaagse werk van persfotograaf Franco Gori, te bekijken tijdens de tentoonstelling Tijdsbeeld in het Cuypershuis.
Lees verder »

The Alchemical Wedding

Tentoonstelling Jan Švankmajer - Tentoonstelling

The Alchemical Wedding
za 15 december 2018 t/m zo 3 maart 2019 - Eye Filmmuseum presenteert de tentoonstelling Jan Švankmajer - The Alchemical Wedding rond de Tsjechische surrealist en meesteranimator Jan Švankmajer (Praag, 1934). Het is de eerste grote overzichtstentoonstelling van zijn bizarre en duistere films en sculpturen in Nederland. In Eye is ook een grote selectie van zijn tactiele objecten, collages, prenten en sick maps te zien. In de filmzalen van Eye zijn speelfilms te zien, samen met talks en events.
Lees verder »

Nubië – Land van de Zwarte Farao's

zo 16 december 2018 t/m zo 5 mei 2019 - Farao's uit Egypte kennen we allemaal. Maar dat ten zuiden van Egypte koningen en farao's woonden die de macht van de Egyptenaren evenaarden, is minder bekend. De archeologische tentoonstelling 'Nubië – Land van de Zwarte Farao's' in het Drents Museum geeft een nieuwe kijk op de oudheid van Nubië.
Lees verder »

Helmut Salden (1910-1996)

A prolific lettering artist - Tentoonstelling

Helmut Salden (1910-1996)
vr 21 december 2018 t/m zo 24 maart 2019 - Helmut Salden is de ontwerper van wie iedereen waarschijnlijk wel een omslag in de kast heeft staan. De bekendste daarvan maakte Salden voor de Russische Bibliotheek van Uitgeverij Van Oorschot. In de tentoonstelling 'Helmut Salden (1910-1996)' zijn behalve originele letterontwerpen, vele bekroonde boeken, ontwerpen voor boekomslagen en monogrammen, ook veel brieven aan auteurs en uitgevers te zien.
Lees verder »

Amsterdam in de steigers

Zes gebiedstransformaties onder de loep - Event

Amsterdam in de steigers
zo 6 januari 2019 t/m zo 10 februari 2019 - In de maanden januari en februari organiseert Architectuurcentrum Amsterdam traditiegetrouw de Winterlezingen: een reeks van zes lezingen op zondagmiddag. Binnen een overkoepelend thema, praten zes sprekers over zes verschillende onderwerpen. Begin 2019 wordt het jaar afgetrapt met een nieuwe serie over grootschalige gebiedsontwikkelingen in het Amsterdam van nu.
Lees verder »

Collective Comeback

De terugkeer van collectief wonen en bouwen - Tentoonstelling

Collective Comeback
vr 11 januari 2019 t/m zo 2 juni 2019 - Collectief wonen en bouwen maakt een comeback in de Amsterdamse architectuur. Net zoals in de periode 1965-1985, waar architecten op grote schaal gedeelde ruimten en voorzieningen ontwierpen, focussen de architecten van vandaag weer op collectiviteit. Met maquettes, tekeningen, foto’s en films van iconische gebouwen, spiegelt Collective Comeback de collectieve architectuur van toen aan die van nu.
Lees verder »

Feel IFFR

Feel IFFR
wo 23 januari 2019 t/m zo 3 februari 2019 - International Film Festival Rotterdam (IFFR) zoomt verder in – van Planet IFFR in 2017 en de mensen die erop leven in 2018 naar de onmetelijke binnenwereld in 2019: 48ste IFFR draait om menselijke emoties en hun verhouding tot de beelden op het grote doek. Het festival onthult ook de themaprogramma’s, nieuwe namen binnen het Masterclasses & Talks-programma en het thema van de tweede editie van de Reality Check-conferentie.
Lees verder »

Customer service: de reis van cost naar profit center

De Social Customer Care strategie van adidas - Seminar

Customer service: de reis van cost naar profit center
do 24 januari 2019 - Dat je een goede service verleent mag al niet meer in je USP’s staan, dit is een vanzelfsprekendheid. Steeds meer organisaties beginnen dit te snappen. De bereikbaarheid is goed, er zijn webcarecteams die elke minuut het internet in de gaten houden om vragen te beantwoorden en op opmerkingen te reageren en we denken niet meer alleen aan onszelf, maar vooral aan de klant. Een no-brainer dus maar hoe en waar begin je? Tijdens de Emerce Webinar wordt hier op ingegaan.
Lees verder »

Experience economy: where are we heading to?

Presentatie 'Worlds of Wonder' - Event

Experience economy: where are we heading to?
vr 1 februari 2019 - Erik Bär and Stan Boshouwers van Tinker imagineers brachten in november een boek uit over experience design, getiteld 'Worlds of Wonder'. De auteurs vieren de internationale lancering van het boek met een evenement in Pakhuis de Zwijger. Daarbij is onder meer de Amerikaanse expert Joseph Pine uitgenodigd om te spreken.
Lees verder »

Openbaringen

André de Jong - Tentoonstelling

vr 1 februari 2019 t/m zo 21 april 2019 - André de Jong (1945) keert terug bij The Merchant House in Amsterdam met nieuw werk in combinatie met zijn performatieve fotografie. Zijn tentoonstelling bestaat uit twee delen, opgezet rondom de serie St. Sebastiaan uit 2017, en laat vooral zijn complexe thema’s en werkmethodes zien.
Lees verder »

Blogs schrijven (training)

Beeckestijn Business School - Opleidingen & Trainingen

Blogs schrijven (training)
do 7 februari 2019 - Actuele waardevolle blogs zijn een belangrijk middel om positieve aandacht te krijgen van je doelgroep. Blogs verhogen de uitstraling van deskundigheid en autoriteit van de schrijver. Blogs trekken veel bezoekers en verhogen de vindbaarheid van je website. Mensen delen liever blogs dan marketinginformatie. Met blogs is het gemakkelijker om opt-ins te krijgen voor e-mailings. De voordelen zijn alom bekend. Maar hoe schrijf je nou waardevolle interessante blogs? Dat is het thema van deze praktische 1-daagse training.
Lees verder »

Trouble in Paradise

Collection Rattan Chadha - Tentoonstelling

Trouble in Paradise
do 7 februari 2019 t/m zo 26 mei 2019 - In het voorjaar van 2019 presenteert de Kunsthal Rotterdam met ‘Trouble in Paradise’ een bijzondere selectie hedendaagse kunst uit de privécollectie van kunstverzamelaar Rattan Chadha (1949, Delhi), de oprichter van Mexx en hotelketen citizenM. Deze privécollectie, die bekend staat als de KRC Collectie, wordt in de Kunsthal voor het eerst aan een breed publiek gepresenteerd.
Lees verder »

Art Rotterdam 2019

Twintigste editie van kunstbeurs in Van Nellefabriek - Beurs

Art Rotterdam 2019
do 7 februari 2019 t/m zo 10 februari 2019 - Art Rotterdam bestaat in 2019 twintig jaar. In dat kader is er veel nieuws te melden. Zo is er een nieuwe directeur, wordt er op een andere manier samengewerkt met galleries en doen Akzo Nobel en Nationale Nederlanden mee met een selectie uit de eigen kunstcollecties.
Lees verder »

Manzoni in Holland

Waarom schilderen met verf? - Tentoonstelling

Manzoni in Holland
za 16 februari 2019 t/m zo 2 juni 2019 - Waarom schilderen met verf als je ook ander materiaal kan gebruiken? Piero Manzoni deed dat. Hij maakte in de jaren zestig kunst met zijn adem, blikte zijn eigen poep in, signeerde lichamen en nodigde mensen uit op een sokkel te staan. Voor het eerst sinds vijftig jaar in Nederland presenteert het Stedelijk Museum Schiedam onder de titel Manzoni in Holland een uitgebreid overzicht van zijn werk.
Lees verder »

Frame Awards & Frame Lab 2019

The world's best interior projects and the people behind them - Uitreiking

 Frame Awards & Frame Lab 2019
wo 20 februari 2019 t/m do 21 februari 2019 - This year, a new category has been added to our list of awards: Residences. This will include the awards House of the Year, Large Apartment of the Year, Small Apartment of the Year, and Co-Living Space of the Year. The Cinema of the Year Award has changed to Entertainment Venue of the Year, providing greater scope. This offers the opportunity for music venues, games venues, and other designs to be submitted.
Lees verder »

Museumnacht Maastricht

Lost in Space - Event

Museumnacht Maastricht
vr 12 april 2019 - Tijdens de Museumnacht serveert Maastricht wederom dé ultieme Art Night Out cocktail waarin verleden, heden en toekomst, feit en fictie, de kunstwereld én het nachtleven op uitzonderlijke wijze worden gemixt.
Lees verder »