Agenda


Neuhaus

Tijdelijke academie in het teken van Bauhaus - Event

Neuhaus
zo 19 mei 2019 t/m do 19 september 2019 - De programmering van Het Nieuwe Instituut staat de komende vier maanden in het teken van meer-dan-menselijke kennis. Onder de noemer van Neuhaus opent er 100 jaar na de oprichting van het Bauhaus een tijdelijke academie. Bezoekers worden daarbij meegenomen op een verkenning van wat het betekent als de mensheid de wereld zou leren ervaren zonder zichzelf centraal te stellen.
Lees verder »

Duran Lantink: Old Stock

Duran Lantink: Old Stock
za 13 juli 2019 t/m zo 27 oktober 2019 - Het Centraal Museum Utrecht presenteert in de expositie Old Stock nieuw werk van de internationaal snel rijzende modeontwerper Duran Lantink (Den Haag, 1987). De originele Nederlandse modeontwerper opereert op het snijvlak van kunst en mode en staat bekend om zijn eigenzinnige visie op duurzaamheid.
Lees verder »

Een kijkje in de leefwereld van Rotterdamse 13-jarigen

za 31 augustus 2019 t/m zo 13 oktober 2019 - Kunsthal Rotterdam geeft met de tentoonstelling ‘Ik ben dertien’ een kijkje in de leefwereld van Rotterdamse dertienjarigen.
Lees verder »

Modest Fashion in Stedelijk Museum Schiedam

Modest Fashion in Stedelijk Museum Schiedam
za 21 september 2019 t/m zo 9 februari 2020 - In het Stedelijk Museum Schiedam is vanaf 21 september een tentoonstelling te zien over ’Modest Fashion’. Dit is modieuze, bedekte kleding. Vrouwen die niet mee willen doen aan de ‘esthetiek van het bloot’, dragen het, gelovig of niet.
Lees verder »

DRONGO talenfestival 2019: impact van taal veel groter dan men denkt

DRONGO talenfestival 2019: impact van taal veel groter dan men denkt
do 26 september 2019 t/m vr 27 september 2019 - De impact van taal is het thema van het DRONGO talenfestival. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober vindt de achtste editie van hét evenement van en voor de taalsector plaats op de campus van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier ontdek je alle nieuwe ontwikkelingen in de taalwereld. Tot de headliners behoren onder andere: Dichter des Vaderlands Tsead Bruijnja, journalist Herbert Blankensteijn en schrijver Abdelkader Benali.
Lees verder »

'Let's embrace change' tijdens eerste editie World of Incentro

 'Let's embrace change' tijdens eerste editie World of Incentro
do 26 september 2019 t/m vr 27 september 2019 - Tijdens de eerste editie van 'World of Incentro' staan veranderingen en de toekomst centraal. Onder de sprekers zijn Peter Smart (Fantasy), Merijn Tinga (The Plastic Soup Surfer), Joost Rigter (The Chairmen at Work), Bas Kodden (coach in leiderschap and verandering), Bert Hagendoorn (adviseur creatieve ondernemers) en Rogier Duin (Board Member bij Incentro).
Lees verder »

Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse Meesters in Rijksmuseum

Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse Meesters in Rijksmuseum
di 1 oktober 2019 t/m ma 20 januari 2020 - Het Rijksmuseum sluit het Jaar van Rembrandt in stijl af met 'Rembrandt-Velázquez: Nederlandse en Spaanse Meesters'. Een tentoonstelling met topstukken van de grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje.
Lees verder »

Document Nederland in Rijksmuseum: Martijn van de Griendt ON/OFF

Document Nederland in Rijksmuseum: Martijn van de Griendt ON/OFF
do 3 oktober 2019 t/m zo 19 januari 2020 - Lukt het ons nog om OFF te staan, of staan we voortdurend ON? Martijn van de Griendt fotografeerde in opdracht van het Rijksmuseum onze huidige consumptiemaatschappij waarin we altijd-maar-aan-staan. Voor de jaarlijks terugkerende tentoonstelling Document Nederland brengt hij genadeloos in beeld hoe de mobiele telefoon ons vrijwel allemaal in zijn greep heeft. Mensen zijn voortdurend actief, mooi, bereikbaar en alert, zich bewust van de camera, hun uiterlijk en hun zelfbeeld. Anderen gaan juist op zoek naar plekken waar ze even uit staan.
Lees verder »

Moderne 'Rembrandts' op expositie REMBRANDT.NU

Moderne 'Rembrandts' op expositie REMBRANDT.NU
do 3 oktober 2019 t/m ma 14 oktober 2019 - RMBRNDT.NU is een tentoonstelling met hedendaags werk geïnspireerd op de oude meester Rembrandt van Rijn. Rembrandt als inspiratiebron voor licht, als alleskunner, verhalenverteller en innovator.
Lees verder »

Eerste Standup Economics festival in Groningen

Eerste Standup Economics festival in Groningen
zo 6 oktober 2019 t/m ma 7 oktober 2019 - TV-zender Comedy Central en het Financieele Dagblad organiseren op 6 oktober het festival Standup Economics in Groningen. Op verschillende podia in de binnenstad van Groningen leggen de scherpste comedians het vuur aan de schenen van bekende economen.
Lees verder »

Online Radio Day

Online Radio Day
wo 9 oktober 2019 - Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards in 2019 uit met het dagprogramma Online Radio Day in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens Dutch Media Week uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters.
Lees verder »

Werken 80 topfotografen geveild op YipArt Fotoveiling

Werken 80 topfotografen geveild op YipArt Fotoveiling
zo 13 oktober 2019 t/m ma 14 oktober 2019 -

YiPArt Fotoveiling vindt op zondag 13 oktober voor de negende keer plaats in Amsterdam. Op die dag worden de werken van meer dan 80 topfotografen in samenwerking met Christie’s geveild. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het werk van de stichting Young in Prison (YiP).

Er worden werken van onder anderen Freudenthal/ Verhagen, Hendrik Kerstens, Vincent Mentzel en Diana Blok geveild. De foto’s zijn voorafgaand aan de veiling van 10 t/m 12 oktober te bezichtigen in CIRCL in Amsterdam. Hier vind je een overzicht van alle fotografen die deelnemen. De foto’s zijn voorafgaand aan de veiling van 10 t/m 12 oktober te bezichtigen in CIRCL in Amsterdam. 


Verbeeldingskracht

De YiPArt Fotoveiling wordt sinds 2005 georganiseerd en is uitgegroeid tot de grootste benefiet fotoveiling van Nederland. Het is voor kunstliefhebbers een bijzondere mogelijkheid om een werk aan te schaffen van zowel bekende topfotografen als van opkomend talent. Tegelijkertijd biedt de veiling de kans bij te dragen aan de positieve resocialisatie van ex-gedetineerde jongeren wereldwijd. Fotografen, kopers en sponsoren maken het zo mogelijk dat jongeren die vastzitten of net weer vrij zijn worden aangemoedigd om hun verbeeldingskracht te gebruiken. 
 
The School of Life programmeert een exclusieve lezing tijdens de kijkdagen getiteld:  ‘veroordeeld tot vrijheid’. Hoe zet je verbeeldingskracht en creativiteit in om je vrijheid vorm te geven, ook al zit je gevangen – in jezelf of in de gevangenis? De lezing combineert de interactieve, filosofische werkvormen van The school of Life met de creatieve werkvormen van Young in Prison. De opbrengst van de kaartverkoop komt volledig ten goede aan Young in Prison. Voor meer informatie zie younginprison.nl/yipart. 
 

Over YiP

Young in Prison bereikt jongeren die vastzitten of net weer in vrijheid leven met Urban Arts en Sports. YiP gelooft in een tweede, derde of zoveel kansen als er nodig zijn voor een alternatieve en positieve toekomst voor jongeren. Dat begint met de kunst om een alternatieve toekomst te kunnen verbeelden. 
 
Foto: v.l.n.r Koen Hauser en Suzanne Jongmans

Lees verder »

CES Unveiled Amsterdam in Beurs van Berlage

do 17 oktober 2019 t/m vr 18 oktober 2019 - Voor de derde keer op rij brengt CES Unveiled in Amsterdam leidinggevenden, media en influencers in de techwereld samen om de nieuwste technologietrends en innovaties uit Nederland en omliggende Europese landen te verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op 17 oktober in de Beurs van Berlage.
Lees verder »

Simon Sinek: Purpose Driven Leadership

Simon Sinek: Purpose Driven Leadership
ma 4 november 2019 - Schrijver, denker en spreker Simon Sinek, bekend van de invloedrijke bestseller 'Begin met het waarom' en zijn inspirerende (TED-)talks, komt naar Amsterdam voor een exclusiefseminar. Hij zal in Theater Amsterdam onder andere spreken over zijn nieuwste boek 'Het oneindige spel', dat op 15 oktober bij Uitgeverij Business Contact zal verschijnen.
Lees verder »